U, de petitionaris
Nomachinegun

Geen machinegeweren in Nederland

3 ondertekeningen

Vuurwapens kun je gebruiken voor de jacht of voor de sport. Maar machinegeweren zijn ontworpen om snel zoveel mogelijk mensen te doden. Dat moeten we niet toestaan.

Gelukkig zijn ze dat al http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/welke-wapens-zijn-verboden

Petitie

Wij

Nederlanders die realistisch genoeg zijn om te begrijpen dat je niet alle gevaren kunt uitbannen, maar ook snappen dat het onzin is om burgers te laten rondlopen met oorlogswapens.

 

constateren

Dat automatische aanvalsvuurwapens gemaakt zijn om mensen te doden, dat dit niets met sport of jacht te maken heeft, en dat we voor dit type wapens dus geen vergunningen zouden moeten afgeven. Als de daders in Noorwegen en Alphen minder vuurkracht en vuursnelheid hadden gehad, en meer tijd nodig hadden gehad om te herladen, was het aantal slachtoffers kleiner en de kans op eerdere overmeestering groter geweest.

 

en verzoeken

Geen vergunningen af te geven voor automatische aanvalsvuurwapens en bestaande vergunningen hiervoor gefaseerd in te trekken of te laten verlopen.

De definitie van dit type wapens kan gesteld worden door vuursnelheid, magazijncapaciteit, herlaadsnelheid, bereik en dodelijke vuurkracht te aggregeren in een sleutelgetal.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
23-10-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.