You, the petitioner
Nomachinegun

Geen machinegeweren in Nederland

3 signatures

Vuurwapens kun je gebruiken voor de jacht of voor de sport. Maar machinegeweren zijn ontworpen om snel zoveel mogelijk mensen te doden. Dat moeten we niet toestaan.

Gelukkig zijn ze dat al http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/welke-wapens-zijn-verboden

Petition

We

Nederlanders die realistisch genoeg zijn om te begrijpen dat je niet alle gevaren kunt uitbannen, maar ook snappen dat het onzin is om burgers te laten rondlopen met oorlogswapens.

 

observe

Dat automatische aanvalsvuurwapens gemaakt zijn om mensen te doden, dat dit niets met sport of jacht te maken heeft, en dat we voor dit type wapens dus geen vergunningen zouden moeten afgeven. Als de daders in Noorwegen en Alphen minder vuurkracht en vuursnelheid hadden gehad, en meer tijd nodig hadden gehad om te herladen, was het aantal slachtoffers kleiner en de kans op eerdere overmeestering groter geweest.

 

and request

Geen vergunningen af te geven voor automatische aanvalsvuurwapens en bestaande vergunningen hiervoor gefaseerd in te trekken of te laten verlopen.

De definitie van dit type wapens kan gesteld worden door vuursnelheid, magazijncapaciteit, herlaadsnelheid, bereik en dodelijke vuurkracht te aggregeren in een sleutelgetal.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
23-10-2011 
Status:
Closed 
Lead petitioner:

History

Signatures

George Welling
Groningen
over 5 years
Anonymous
over 5 years
Anonymous
over 5 years

Updates

No news about this petition yet.