You, the petitioner
Euregio ticket kaart met burgerinitiatieftext

Geen koopjestram maar een trein tussen stations Maastricht en Hasselt

514 signatures

Het oorspronkelijke plan - een tram van station naar station wordt niet gerealiseerd. Na 10 miljoen є+ aan papierwerk is het plan slechter. Station Maastricht wordt niet bereikt. Het Lokaal Spoor gaat ieder jaar 1,2 miljoen extra kosten. De overdreven reizigersaantallen worden verder opgeblazen.

Petition

We

Burgers van Maastricht, bewoners van de Euregio Maas Rijn en bovendien belastingbetalers,

 

observe

  • dat college en coalitie geen open debat zijn aangegaan over alternatieven voor een doodlopende winkeltram
  • dat niet alle informatie gedeeld is met de raad
  • de verhouding kosten-baten volgens de MER-commissie niet goed was
  • dat deze verhouding voor de geamputeerde tram slechter is
  • dat een bijna 3 meter breed voertuig in gemengd verkeer tot verkeersonveiligheid leidt
  • dat de trein een goed alternatief is met een vrije baan over de spoorbrug

 

and request

de gemeenteraad de discussie aan te gaan of niet beter ten halve gekeerd moet worden en het alternatief voor de tram - een trein over bestaand spoor en over de bestaande spoorbrug - nu serieus te onderzoeken. In NL is nut en noodzaak voor de tram niet onderbouwd. In BE is geen budget voor de tram. De trein is een snellere, veiliger en goedkopere oplossing voor een betere spoorontsluiting tussen Limburg BE en Limburg NL

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Maastricht 
Petition desk:
Closing date:
2017-07-06 
Lead petitioner:
Leo Maathuis 
Website:

History

Signatures

Updates

Het burgerinitiatief is ingediend

Ruim 500 ondertekenaar, waarvan ruim 400 uit Maastricht. Bijna 40 ondertekenaars uit België (het wordt tijd dat in Hasselt een dergelijk initiatief start...).

+Read more...

Een ondertekening uit Barcelona, uit Amsterdam, uit Den Haag en Utrecht. Het zijn geen mensen die ik ken. Kennelijk voelden ze zich wel geroepen om te tekenen

2017-05-22

Gaan de coalitie'noten het debat aan?

Of het een dure vorm van gesubsidieerd toneel is, of dat het de raad is die het college controleert, de duale democratie, laat ik graag aan uw eigen oordeel over. Maar 29 mei wordt - na een half jaar dralen - in de raad het rapport Berenschot bespreken.

+Read more...

Bij de vorige poging mocht niet worden gesproken over agendastukken. Geen wonder dat verschillende partijen zeer boos reageerden. De coalitie hield (?) zich van de domme. Zij zitten daar toch om ons te vertegenwoordigen en namens ons het college te controleren?

2017-04-29

Nog steeds behoefte aan veel meer ondertekeningen

Om ons punt te onderstrepen is het nodig om meer handtekeningen te kunnen overleggen. Ik hoop dat u als ondertekenaars nog een paar mensen zult kunnen overhalen..

2017-04-20