U, de petitionaris
A29

Geen jarenlange gedeeltelijke afsluiting van de A29 bij de Haringvlietbrug

19.055 ondertekeningen

Vanaf 9 augustus 2021 wil Rijkswaterstaat het aantal beschikbare rijbanen op de Haringvlietbrug A29 van 2, terugbrengen tot 1 en de maximumsnelheid reduceren tot 50 km/u om de veiligheid te garanderen. Volgens planning gaat dit jaren duren. De gevolgen zijn voor weggebruikers onacceptabel.

Petitie

Wij

Inwoners en ondernemers van zuidwest-Nederland die gebruik maken van de Haringvlietbrug (A29).

 

constateren

  • Dat Rijkswaterstaat voornemens is de capaciteit voor wegverkeer van de A29 over de Haringvlietbrug gedurende enkele jaren substantieel te beperken.
  • Dit grote gevolgen heeft voor regelmatige gebruikers wat resulteert in dagelijkse files en zeker €100 miljoen maatschappelijke kosten per jaar,
  • Dat alternatieven onvoldoende zijn onderzocht.
  • De scheepvaart slechts 1 maal per week gebruik kan maken van de verbinding en omvaren 2 tot 4 uur zal kosten.

 

en verzoeken

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te onderzoeken welke alternatieven mogelijk zijn om de huidige capaciteit voor het wegverkeer in stand te houden, waarbij in geen geval rijbanen worden afgesloten.

Hierbij in overweging te nemen dat slechts 1 openstelling per week voor scheepvaart niet opweegt tegen de nadelige gevolgen voor het wegverkeer en te onderzoek of een tijdelijke afsluiting voor scheepvaart of andere opties mogelijk zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2021 
Petitionaris:
Jeroen Hulhoven 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Indiendatum wederom uitgesteld.

Ook het maken van afspraken om de petitie bij de minister in te dienen verlopen niet zoals het zou moeten. De indiendatum van de petitie is helaas weer 2 weken uitgesteld..

30-09-2021

De indiendatum is uitgesteld.

Er zijn verschillende contacten geweest met Rijkswaterstaat. De informatie vanuit Rijkswaterstaat heeft tot op heden onvoldoende transparantie over mogelijke oplossingen opgeleverd.

+Lees meer...

Ook is de overlast tot op heden voor de meeste weggebruikers onacceptabel. Tevens heeft de minister nog geen gelegenheid geboden om de petitie aan te bieden. De indien datum wordt daarom in ieder geval met 10 dagen uitgesteld.

20-09-2021

Hoe tevreden bent u met de laatste voorgestelde maatregelen?

(dit bericht wordt u ook per email toegestuurd, gelieve 1 keer in te vullen!)

Beste mede weggebruiker,

Allereerst dank voor het onderteken van de petitie. Inmiddels is de petitie meer dan 18000 keer ondertekend.

+Lees meer...

En dat in 6 dagen tijd! Voor een regionale kwestie als deze, is dat ongekend. Dit laat zien dat het voorstel van Rijkswaterstaat voor velen onacceptabel is. Van de 66.000 dagelijkse gebruikers heeft bijna 1/3e getekend. Dit is een buitengewoon goede respons en een sterk signaal!

De overheid moet leveren, zeker aan hen die productief zijn. En dat zijn de forenzen en ondernemers die (vaak) gebruik maken van de Haringvlietbrug. Te gemakkelijk worden problemen afgewenteld op de weggebruiker. Wij hebben een duidelijk signaal afgegeven en accepteren dit niet. Maar wat accepteert u wel? Wanneer bent u tevreden en wat is het u waard om een juridische procedure te starten tegen Rijkswaterstaat waarbij uw individuele schade mogelijk gecompenseerd gaat worden?

Daarom vraag ik alle ondertekenaars de onderstaande enquête in te vullen. De enquête bestaat uit 4 korte vragen. Invullen zal u niet meer dan enkele minuten kosten, een fractie van de tijd dat u extra in de file zal staan.

https://nl.surveymonkey.com/r/S7KR7ZL

De uitslag van de enquête zal bepalen of we verder gaan met deze actie en hoe we dat gaan aanpakken.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Hulhoven

08-08-2021