U, de petitionaris

geen intensieve veehouderij, oa bij Landfort Megchelen

677 ondertekeningen

Mensen met problemen rond intensieve veehouderij op verschillende plaatsen in Gelderland, oa het Landfort in Megchelen, zijn het zat! Tijdens de vergadering van 16 februari 2011 is deze petitie aangeboden aan de Provinciale Staten.

Petitie

Wij

Thea Legeland, woordvoerder omwonenden ‘t Landfort en eenieder die zich hierom zorgen maakt

 

constateren

dat er al jaren veel maatschappelijke onrust is over de manier waarop de politiek omgaat met de intensieve veehouderij. Met een eerder burgerinitiatief uit 2008 deed de provincie nog niets. Problemen rond de volksgezondheid, het verdwijnen van de samenhang op het platteland, stankoverlast en veel te grote bedrijven in een kleinschalig landschap blijken voor de politiek nog steeds geen aanleiding om een pas op de plaats te maken.

 

en verzoeken

om milieuvergunningen en andere besluiten die uitbreiding of nieuwvestiging van intensieve veehouderijbedrijven mogelijk maken te bevriezen. Na de Provinciale verkiezingen dient een maatschappelijk debat plaats te vinden waarin de provincie aandacht heeft voor het burgerinitiatief uit 2008 en richting gaat geven hoe om te gaan met grootschalige intensieve veehouderijen die overlast en risico's met zich meebrengen. De belangen van de grondgebonden landbouw, de recreatieve en touristische sector, het landschap, de natuur en vooral de huidige bewoners van kleine kernen en het buitengebied verdienen meer aandacht en bescherming dan nu het geval is.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Gelderland 
Petitieloket:
Einddatum:
09-05-2011 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Thea Legeland 

Geschiedenis

Ondertekeningen