U, de petitionaris
Coolsingel postkantoor ong 1930 vcd

Geen hoogbouw voormalig postkantoor Coolsingel Rotterdam

2.320 ondertekeningen

Men wil van het oude postkantoor aan de Coolsingel te Rotterdam een hotel maken met een 150 meter hoog gebouw daarachter.. Dit gebouw is één van de weinige originele gebouwen dat het laffe bombardement van 14 mei 1940 in het centrum overleefd heeft.

Petitie

Wij

allen, Rotterdammers en iedereen die Rotterdam lief heeft

 

constateren dat:

  • dat men voornemens is van "de oude dame", het voormalig postkantoor aan de Coolsingel te Rotterdam, een hotel te maken met daarin, danwel aangelegen, een toren van 150 meter hoog te maken.

  • de historische waarde van dit gebouw, dat als één van de weinige het afschuwelijke bombardement van 14 mei 1940 overleefd heeft,

 

en verzoeken

hier geen horizonvervuiling door een 150 meter hoog gebouw te plaatsen toe te staan. Laat deze plaats, evenals het stadhuis in ieder geval van buiten ongemoeid... Zodat toeristen en onze Rotterdamse jeugd zich nog kunnen vergapen aan de bouw van toen...

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
24-05-2018 
Petitionaris:
Henk Koonings 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen