You, the petitioner
Screenshot 20210403 092825 whatsapp

Geen hoogbouw ten koste van groen voor de Oost West As-plannen in Huizen

494 signatures

Het college wil dat de gemeenteraad op 22 april zal instemmen met het plan Oost West As. Als dit gebeurt zullen ons mooie park achter Hoefblad en Kalmoes, en het bruggetje over de singel verdwijnen. Wij vinden het onwenselijk dat groen verdwijnen zal voor hoogbouw.

Petition

We

De inwoners van de gemeente Huizen en andere betrokken groenliefhebbers.

 

observe

dat de bewoners niet tijdig ingelicht zijn. De informatie vanuit de gemeente is onduidelijk en incompleet. Wij maken ons zorgen om de leefomgeving. Er zal veel groen verdwijnen voor hoogbouw en de aanrijroute over het Hoefblad en de Kalmoes maakt dat de verkeerssituatie onveilig wordt. Als de brug verdwijnt, verdwijnt de korte en natuurlijke route naar het oude dorp voor wandelaars en fietsers. Dit betekent een langere route met meer oversteken.

 

and request

geen bouw in het groen. Dit park is noodzakelijk voor de afwatering van dit hele gebied en is de leefomgeving voor veel dieren. Natuur is ook noodzakelijk voor het welzijn van mensen. Wij vinden een park geen geschikte bouwlocatie en verzoeken deze locatie te laten zoals hij is. Daarnaast willen wij graag inzage en inspraak in plannen omtrent veranderingen in de leefomgeving door inwoners alvorens de gemeenteraad een beslissing neemt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Huizen 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-22 
Lead petitioner:
Ellen Hager 
Organisation:
actie omwonenden.  
Website:

History

Signatures

Updates

Teleurstelling

Actie!actie!actie! Actie!actie!actie! Eindelijk, na dagelijks aandringen van onze kant heeft de wethouder ( een zeer teleurstellende) reactie gegeven. We waren er al bang voor, hij wil de raad a.s donderdag de beslissing laten nemen over zijn plan voor de Oost West As in zijn geheel te stemmen, inclusief ons park achter Kalmoes/ Hoefblad als bouwlocatie, met bestrating achter de tuinen van de kalmoes( daar waar nu die mooie bomen staan) toename verkeer op de woonerven en bruggetje foetsie…. Zodat hij later kan zeggen; de raadsleden hadden het goedgekeurd. Die beloofde gezamenlijke brief gaat er dus niet komen, participatie achteraf is een wassen neus. Wij voelen ons wederom misleid, weggezet. Maar dit pikken we niet, we gaan ons wëér laten horen; A.s donderdag 19.00 voor het gemeentehuis.; ook zullen we deze petitie aanbieden. Nadere bijzonderheden volgen! Blijf ons volgen op Facebook protestbouwindeoostwestas, of mail voor een nadere uitnodiging naar Protestbouwindeoostwestas@gmail.com We zullen ons bij de actie aan de coronamaatregelen houden. .

2021-04-21

van de kouwe koffie thuis gekomen.......

Het leek hoopgevend, toen Wethouder Boom op de koffie kwam bij wat buurtbewoners. Er was de toezegging opnieuw (alsnog!) te beginnen met participatie in de plannen die ons, omgeving park Kalmoes/Hoefblad zo heel erg zullen raken in onze woonomgeving.

+Read more...

Vervolgens horen we niets meer, ondanks herhaaldelijk aandringen. Donderdag a.s zal de wethouder instemming vragen van de raadsleden waarbij hij in feite cart blanch vraagt op basis van een vage ontwerptekening. Wij vinden dit een schoffering van de bovenste plank. We hebben zaterdag met een bliksemactie laten zien, dat het hier niet gaat om een handjevol mopperende bewoners, maar een breedgedragen protest uit de buurt. Laat van u horen. Maak bij de gemeente bezwaar tegen deze gang van zaken ( griffie@huizen.nl ) geen vrije sector hoogbouw in ons mooie stukje natuur, en laat u horen tegen het verdwijnen van het bruggetje. Vraag om een voorbeeld brief via protestbouwindeoostwestas@gmail.com

2021-04-19

we worden gehoord!!

We hebben de wethouder Boom gesproken. Hij is bereid het participatieproces wb de bouw in ons groen achter Kalmoes en Hoefblad alsnog aan te vangen, en daarmee het los te zetten van de rest van het Oost West As plan.

+Read more...

Daarbij staan álle opties open!! Daarom is het nog belangrijker je te laten horen! deelde link met belanghebbenden, laat de wethouder weten dat we hechten aan het groen in onze wijk, het fietsbruggetje niet kwijt willen en geen verkeerstoename op de woonerven! We zullen gezamelijk met de gemeente een nieuwsbrief opstellen.

2021-04-13