U, de petitionaris
Vol0005 na

Geen hoogbouw naast de Vuurtoren van Scheveningen

3.337 ondertekeningen

Het huidige gebouw naast de vuurtoren van Scheveningen is 10,5 meter hoog. De nieuwbouw zal over de gehele breedte 20 meter hoog worden. Het gebouw wordt dus twee keer zo hoog! De Scheveningse Vuurtoren wordt naast dit nieuwe gebouw onzichtbaar en Scheveningen zal voorgoed veranderen.

Petitie

Wij

Iedereen die tegen de hoogbouw naast de Vuurtoren van Scheveningen is

 

constateren

Dat de gemeente Den Haag en de projectontwikkelaar het zicht op de Vuurtoren van Scheveningen en de Scheveningse kust voorgoed zullen veranderen. Door de bouwhoogte van 10.5 meter naar 20 meter te verhogen, wordt de historische Vuurtoren bijna onzichtbaar. Dit mag niet gebeuren!

 

en verzoeken

Wij willen dat de bouwhoogte beperkt blijft tot de hoogte van het huidige bestemmingsplan (maximaal 11 meter). Dat daarmee het zicht op de Vuurtoren blijft wat het is. De kust van Scheveningen moet geen betonnen muur worden!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2017 
Organisatie:
Bestuur VuurtorenWeg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

D66: Betrek bewoners bij ontwikkeling naast vuurtoren

D66 wil dat ontwikkelaar KondorWessels Vastgoed de omwonenden betrekt bij verdere uitwerking van de plannen voor de herontwikkeling van de locatie naast de Scheveningse vuurtoren. D66-fractievertegenwoordiger Dennis Groenewold: “De vuurtoren is een beeldbepalend gebouw op Scheveningen, een rijksmonument.

+Lees meer...

Zo’n gebouw moet je in zijn waarde laten. De omwonenden maken zich daar zorgen over. Daarom roept D66 KondorWessels Vastgoed op om hen bij de verdere uitwerking te betrekken.”

Ontwikkeling Het gebouw aan de Vuurtorenweg 35-37 stond al jaren leeg en was in het bezit van het Rijk. Groenewold benadrukt dat hij blij is dat KondorWessels Vastgoed de locatie wil herontwikkelen: “Het is mooi dat dit stukje aangepakt wordt, want het staat er al jaren leeg bij. Iedere jaar lopen miljoenen toeristen over de boulevard en dus is het mooi als daar een aantrekkelijk nieuw gebouw staat, in plaats van een leegstaand pand. De vuurtoren moet echter het gebouw blijven dat meteen in het oog springt. Dat willen de bewoners ook, dus gebruik hun input om daar een mooi pand neer te zetten.”

Noord boulevard Groenewold noemt de ontwikkeling van de noord boulevard als voorbeeld van hoe het vervolg eruit kan zien: “Toen Hommerson zijn eerste plannen voor de noord boulevard presenteerde, brak er paniek uit bij de bewoners van dat gebied. Hommerson heeft de handschoen opgepakt en hen betrokken bij de verdere uitwerking. Dat is het plan alleen maar ten goede gekomen. Er ligt nu een prachtig plan dat op veel steun kan rekenen van de bewoners. Ik raad KondorWessels Vastgoed daarom aan het voorbeeld van Hommerson te volgen.”

18-01-2017

Scheveningers in de bres voor behoud zicht op vuurtoren

Weer een mooi artikel! Vandaag in de De Scheveningsche Courant. Lees het hier

artikel in de Scheveningsche Courant .

18-01-2017

De Telegraaf: VVD deelt zorgen over hoogbouw

Vandaag een mooi artikel in de De Telegraaf over de hoogbouw naast de vuurtoren van Scheveningen.

VVD fractievoorzitter Martin Wörsdörfer: “Het lijkt qua bouwvolume te groot en ook qua hoogte lijkt de ontwikkelaar te veel ruimte te nemen”

artikel in de Telegraaf

Roep iedereen op om te stemmen op de petitie. We laten dit niet gebeuren!.

13-01-2017