You, the petitioner
Hert

Geen geweren om de herten te keren

6,082 signatures

Voor miljoenen aan gemeenschapsgeld heeft de provincie Gelderland een ecoduct aangelegd voor de veilige oversteek van oa edelherten. Door een toezegging aan de bewoners van Hierden en Hulshorst mogen een beperkt aantal dieren de oversteek maken. Een groot deel van de edelherten wacht de kogel.

Petition

We

De Faunabescherming en alle verontruste natuurliefhebbers die deze petitie ondertekenen

 

establish that:

dat de Provincie onlangs heeft besloten dat er tientallen edelherten worden afgeschoten, zodra ze het ecoduct gebruiken. Wij vinden het onverteerbaar dat er een ecoduct wordt aangelegd zonder dat is nagedacht over de consequenties. Opnieuw blijkt dat de provincie geen langetermijnvisie heeft over het faunabeheer op de Veluwe. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan het natuurlijk gedrag van de aanwezige dieren en de inrichting van het gebied.

 

and request

gedeputeerde van Dijk om terug te komen op zijn eerder genomen besluit. Hierbij moet, met alle partijen worden gezocht naar een oplossing om de edelherten een veilige doorgang te verlenen en de aanwezige boeren gedurende een overgangsperiode te compenseren voor hun schade. Mocht de gedeputeerde vasthouden aan zijn besluit, dan verzoeken wij het ecoduct aan te passen zodat de oversteek voor edelherten onmogelijk wordt gemaakt.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Gelderland 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-31 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Harry Voss 
Organisation:
De Faunabescherming 
Website:

History

Signatures

Updates

Inloopavond Hulshorst 28-11

Een verslag van deze bijeenkomst vindt u op onze website. Boeren maken zich ongerust en er is verwarring over hectaren..

2012-11-29

Geslaagde actie bij ecoduct

Er was veel belangstelling (zowel van de pers als van het publiek) bij onze actie bij het ecoduct. Op onze website kunt u er meer over lezen..

2012-11-17

Opening ecoduct Hulshorst uitgesteld

Vandaag werd bekend dat de opening van het ecoduct Hulshorst is uitgesteld tot 15 februari. Het jachtseizoen loopt nog tot 28 februari en er moeten 2000 van de 3000 edelherten op de Veluwe worden afgeschoten.

+Read more...

Dus of de dieren hier iets mee opschieten is de vraag. De actie op zaterdag 17 februari bij het ecoduct gaat dan ook gewoon door. Raadpleeg voor meer informatie onze website.  

Website De Faunabescherming
2012-11-15