You, the petitioner
128px shiny stop hand.svg

Geen gebruik van proctoring op de EUR

138 signatures

Zoals jullie misschien al weten gaat de ESL voor de aankomende tentamens gebruik maken van het zogenaamde Proctoring. Daarbij worden studenten opgenomen in hun persoonlijke leefomgeving d.m.v. geluid- en beeldopnames. Deze beelden worden zes weken lang bewaard.

Petition

We

De studenten aan de Erasmus universiteit en Erasmus school of Law en andere toekomstige gebruikers.

 

observe

Dat met het gebruik van Proctoring studenten onnodig in hun privacy worden geschaad nu is gebleken dat andere manieren van examineren volstaan EN de Universiteit reeds bij vorige tentamens onvoldoende voorbereidingen heeft getroffen studenten zo goed mogelijk in staat te stellen een goed cijfer te kunnen behalen.

 

and request

Dat van het gebruik van Proctoring wordt afgezien en de Universiteit blijft bij het huidige toetsingsprogramma Remindo of via canvas.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
universiteitsbestuur 
Petition desk:
Lead petitioner:
Mick van Wasbeek 

History

Signatures

Updates

Voorbij de 100 handtekeningen

Beste medestudenten,

Ondertussen is de petitie al door meer dan honderd studenten getekend! Dat is een mooi resultaat en de handtekeningen blijven nog steeds binnen komen. Het Algemeen Dagblad heeft vanmorgen ook een stuk geplaatst omtrent deze petitie.

+Read more...

Overigens zijn de eerste resultaten van de niet-gemonitorde tentamens binnen gekomen, waarbij de cijfers niet meer dan marginaal waren te noemen. Ook daarom blijkt de aangekondigde maatregel onnodig.

De datum voor het sluiten van de petitie hangt momenteel af van het aantal handtekeningen dat nog binnen zal gaan stromen. Updates worden hier geplaatst

26-06-2020