U, de petitionaris
Raceauto in duinen zonder tekst en zonder rb logo

Geen Formule 1 en stop geluidsoverlast van circuit Zandvoort

9.527 ondertekeningen

Het circuit van Zandvoort is een permanente bron van geluidsoverlast in de woon- en natuurgebieden van Zuid-Kennemerland. Het lawaai beperkt zich niet tot de 12 dagen met grote evenementen: er wordt op 240 dagen per jaar geracet. Dat is al veel te veel. Daar mag zeker geen Formule 1 bij!

Petitie

Wij

Bewoners van buurgemeenten van Zandvoort en bezoekers van de natuurgebieden in Zuid-Kennemerland

 

constateren dat:

  • dat er nu al gigantisch veel lawaai door het circuit wordt geproduceerd.

  • Niet alleen tijdens evenementen, maar ook op 240 andere dagen per jaar.

  • Dit betekent onaanvaardbare overlast voor bewoners en aantasting van de natuurgebieden.

  • Essentiële waarden als natuurbeleving en educatie kunnen niet samengaan met voortrazende bolides.

  • Als de Formule 1 er komt wordt dit nog veel erger, mede door de rondcirkelende helicopters en enorme verkeersoverlast.

 

en verzoeken

  • te stoppen met pogingen de Formule 1 naar Zandvoort te halen.

  • om de vergunning van het circuit zodanig aan te passen dat de geluidsoverlast fors afneemt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zandvoort 
Petitieloket:
Einddatum:
18-01-2024 
Petitionaris:
Karel van Broekhoven 
Organisatie:
Platform Rust bij de Kust in Haarlem 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Er is een nieuwe petite!

Waarschuwing aan nieuwe ondertekenaars.

Beste ondertekenaar, U bent misschien op deze petitie gekomen door het bericht over een andere petitie, die onlangs door 3 mensen, waaronder ikzelf, is gestart. Die gaat over de zienswijze op de actualisering van de milieuvergunning van het circuit. Dan moet u zijn op https://www.petities.com/circuit_zandvoort.

Met vriendelijke groet, Karel van Broekhoven.

12-01-2024

Goede hoop dat de F1 niet doorgaat

Op 26 maart moest de gemeenteraad van Zandvoort ineens instemmen met een bedrag van 4,1 miljoen euro, te besteden aan de F1. Anderhalf jaar heeft Zandvoort al de gelegenheid gehad om geld aan het circuit te besteden, maar 5 dagen voor 31 maart, de dag waarop bekend zou worden of het allemaal doorgaat, moet er ineens 4 miljoen gemeenschapsgeld op tafel komen. Wij zien dit als paniekvoetbal. Dit is een teken dat het geld, de vele tientallen miljoenen, die nodig zijn voor dat evenement, nog steeds niet gevonden is.

+Lees meer...

Zandvoort wil hiermee blijkbaar mogelijke sponsors toch nog over de streep trekken. Ook de aankondiging dat 31 maart ineens niet meer de beslissende datum is en het wel juli kan worden voordat er een beslissing valt, wijst op het mislukken van de zoektocht naar geld.

Prima zo. De recente klimaatramp in Mozambique laat opnieuw zien hoe noodzakelijk het is om te stoppen met zulke klimaatverstorende activiteiten.

26-03-2019

Bloemendaal en Heemstede gaan het Formule 1 verkeer tegenhouden

De gemeenteraden van Heemstede en Bloemendaal hebben moties aangenomen waarin wordt geëist dat racefans uitsluitend per bus, trein of fiets naar het circuit mogen reizen. Ze zullen de twee toevoerwegen naar Zandvoort, de over hun grondgebied gaan, op de F1 dagen afsluiten om absolute chaos te voorkomen.

Er zijn in Zandvoort maar 6000 parkeerplaatsen.

+Lees meer...

Als 30000 auto's daar tegelijk willen parkeren staan er 24000 de hele dag vast op de wegen. Er worden 125000 bezoekers voorspeld, die allemaal tegelijk naar binnen willen.

22-12-2018