U, de petitionaris
Schermafbeelding 2023 05 10 om 11.26.47

Geen EU-vlag in de Tweede Kamer

212 ondertekeningen

Partijen als Volt en D66 willen naast de Nederlandse driekleur ook de EU-vlag in de Tweede Kamer. Er is geen meerderheid voor in de Tweede Kamer dus komt die er niet. Omdat Volt Nederland nu een petitie is gestart hiervoor, acht ik een tegenpetitie noodzakelijk.

Petitie

Wij

Nederlanders

 

constateren dat:

  • Dat partijen als Volt en D66 bezig zijn om te proberen de EU-vlag in de Tweede Kamer te krijgen.
  • Veel mensen zouden er aanstoot aan nemen als de EU-vlag in de Tweede Kamer zou worden geplaatst.
  • Het is echt onwenselijk omdat in het Nederlands parlement alleen onze driekleur zichtbaar aanwezig mag zijn en het plaatsen van de EU-vlag als misbruik van macht wordt ervaren .

 

en verzoeken

gehoor te teven aan dit verzoek geen EU-vlag te plaatsen in de Tweede Kamer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
08-08-2023 
Petitionaris:
RenĂ© van Gellekom 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geen EU vlag in de Tweede Kamer

Volt en D66 zijn bezig met het zoeken van een meerderheid om naast de Nederlandse vlag ook de EU vlag in de tweede kamer te kunnen plaatsen. Volt is zelfs een online petitie gestart (wat overigens wel raar is voor een politieke partij die geen referendum wil).

+Lees meer...

Er moet dus een tegengeluid komen vanuit de samenleving van mensen die deze vlag niet in de tweede kamer willen zien en er misschien aanstoot aannemen. De redenering volgend die vaak door de politiek wordt gebruikt " De meerderheid wint met oog voor de minderheid", zou het dus moeten lukken deze vlag niet in onze tweede kamer toe te laten.

Geeft deze petitie door en laat zoveel mensen in jouw contacten weten dat deze petitie er is.

Groetjes, René

10-05-2023