U, de petitionaris
Piet en hans foto

Geen enkele moord mag verjaren

1.933 ondertekeningen

Sinds 2006 kan een moord in Nederland niet meer verjaren, tenzij het slachtoffer vóór 1988 is vermoord. Dat vinden wij onterecht. Als de vermoedelijke dader nog leeft en er voldoende bewijs is, moeten ook oudere moordzaken voor de rechter komen.

Petitie

Wij

alle Nederlanders

 

constateren

dat oudere moorden (gepleegd voor 1988) verjaard zijn en dat kan natuurlijk niet. In 2006 is de wet veranderd en sindsdien kunnen moorden niet meer verjaren. Helemaal terecht, want het is een ernstig delict. Maar ook moorden die voor 1988 zijn gepleegd mogen niet verjaren.

 

en verzoeken

het parlement om de wet zodanig aan te passen dat moorden die voor '88 zijn gepleegd niet meer als 'verjaard' te boek staan. Op die manier kunnen de daders berecht worden, mits er natuurlijk voldoende bewijsmateriaal is. Het gaat hier om mensenlevens en dus blijft er een opsporingsbelang. Alleen al uit respect voor de nabestaanden en de slachtoffers. Om die reden kunnen WOII-misdadigers ook nog altijd berecht worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
28-12-2018 
Antwoord verwacht:
25-03-2018 
Organisatie:
Recherchebureau Centaur 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Morgen Stille Tocht tegen verborgen verdriet

Lieve allemaal! Morgen om 9.30 uur is de stille tocht in Den Haag vanaf het Plein voor de ingang van de Tweede Kamer. Iedereen die mee wil lopen is welkom.

+Lees meer...

Daarna bieden we onze handtekeningen aan bij de Tweede Kamer in de hoop dat de Kamerleden dit onderwerp op de agenda zullen zetten zodat oudere moorden ook niet langer als verjaard te boek staan. Aan dit verborgen verdriet moet een einde komen!

08-05-2017

Enorme media-aandacht voor petitie

Steeds meer kranten en omroepen willen aandacht besteden aan de petitie. De Limburger, het Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant, Trouw, omroep Max, Eenvandaag, Rtl-niews, Sbs6, Crimesite.nl, opiniestukken.nl en Peelbelang.

+Lees meer...

Hopelijk gaat het aantal ondertekeningen hierdoor nog verder stijgen! Kijk ook op Facebook: Centaur Rb of Twitter: @CentaurRecherch

03-05-2017

Zelfs de koning helpt bij onze petitie

Op onze brief aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben we antwoord gekregen. Zie: www.centaurrecherche.nl/brief-van-de-koning/ .

27-04-2017