U, de petitionaris
Naamloos

Geen crematorium op begraafplaats St. Barbara Utrecht

1.050 ondertekeningen

Vanuit de begraafplaats St. Barbara en uitvaartorganisaties is naar voren gebracht, dat er vergevorderd uitgewerkte plannen zijn om een crematorium te realiseren op de begraafplaats St. Barbara. Dit betekent jaarlijks ten minste 300-600 crematies met de bijbehorende overlast (uitstoot en verkeer).

Petitie

Wij

Wij, de bewoners rondom de begraafplaats St. Barbara in Utrecht,

 

constateren

  • dat de monumentale begraafplaats St. Barbara, gelegen in de woonwijk, geen reële optie is voor het realiseren van een crematorium.
  • dat het realiseren van een crematorium de uitstoot, verkeers- en parkeeroverlast voor de omwonenden negatief zal beïnvloeden. En deze is in de huidige situatie al hoog.
  • dat wij in een groene en kinderrijke buurt wonen. Het is van belang, de luchtkwaliteit niet verder achteruit te doen gaan.

 

en verzoeken

begraafplaats St. Barbara, en de uitvaartorganisaties waarmee zij samenwerkt, alsmede de Gemeente Utrecht, om af te zien van zowel nadere plannen als doorvoering van de bestaande plannen met betrekking tot het realiseren van een crematorium op de begraafplaats St. Barbara.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2019 
Petitionaris:
Straatcomité Emmalaan 
Organisatie:
Straatcomité Emmalaan Utrecht 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bezwaarschriften

Beste ondertekenaars,

Heel veel dank voor de massale ondertekening! Nu is de bezwaarfase aangebroken. De Gemeente wil het gewoon door laten gaan.

+Lees meer...

Samen kunnen we dit stoppen!

Stuur daarom zo snel als mogelijk uw gegevens naar emmalaanutrecht@kpnmail.nl, zodat uw bezwaar meegenomen kan worden!

17-03-2019