You, the petitioner

Geen CO2 opslag in Barendrecht en de rest van Nederland

4185 signatures

De Tweede kamerfracties van D66, CDA en PvdA zijn vóór de opslag van gevaarlijk CO2 onder een dichtbevolkte woonwijk in Barendrecht. Dat mag niet gebeuren! Wij willen geen líter CO2 onder onze huizen! Nu is het Barendrecht, maar daarna is de rest van Nederland aan de beurt. Steun daarom Barendrecht in haar strijd tegen CO2-opslag onder de grond en zeg NEE tegen Boris van der Ham (D66), Liesbeth Spies (CDA) en Diederik Samsom (PvdA).

Petition

We

de Stichting CO2isNEE en de bezorgde inwoners van Barendrecht en de rest van Nederland

 

observe

dat de Tweede Kamerfracties van D66, CDA en PvdA de ministers Cramer en Van der Hoeven op dit moment steunen in het plan om levensgevaarlijk CO2-gas op te slaan onder een dichtbevolkte woonwijk in Barendrecht. Dat mag niet gebeuren! Experimenteren met nieuwe technieken doe je niet in een dichtbevolkt gebied, maar op zee.

Wij maken ons grote zorgen over onze veiligheid. Louter op grond van modelberekeningen zegt de regering dat het risico aanvaardbaar is. Een zeer groot aantal onafhankelijke deskundigen acht de veiligheid niet bewezen!

Het is onethisch en getuigt van slecht rentmeesterschap om gevaarlijk afval voor eeuwig op te slaan en dus onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ermee op te schepen.

 

and request

de Tweede Kamerfracties van D66, CDA en PvdA en dus ook hun woordvoerders op dit gebied de Tweede Kamerleden Boris van der Ham (D66), Liesbeth Spies (CDA) en Diederik Samsom (PvdA) het besluit van de regering NIET te steunen.

Wij doen een dringend beroep op Boris van der Ham, Alexander Pechtold en Fatma Koser Kaya (allen D66) om dit gevaarlijke besluit van de regering NIET te steunen. D66, help de regering NIET aan een meerderheid! D66, u heeft de sleutel tot onze veiligheid in handen, nu in Barendrecht, daarna in Nederland!

Steun ons en stuur een email naar: b.vham@tweedekamer.nl of a.pechtold@tweedekamer.nl

Current status

This petition is no longer open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
01-10-2010 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
CO2 Nee 
Organisation:
Stichting CO2isNEE 
Website:

History

Signatures

Corrie Righolt-Dam
Barendrecht
fractievoorzitter CDA-Barendrecht
about 6 years
Tomas Ross
Den Haag
Auteur
over 6 years
Bas Nootenboom
Barendrecht
wethouder van de gemeente Barendrecht, CDA kandidaat gemeenteraadsverkiezingen
over 6 years
Fam van Belzen
Barendrecht
Inwoners Barendrecht
over 6 years
Tweede Kamer fractie GroenLinks
Den Haag
over 6 years
johan sanders
groningen
hoogleraar Wageningen Universiteit
over 6 years
Wesley Sneijder
Milaan
Prof Voetballer
over 6 years
Anita meyer
Blaricum
over 6 years
Prof. Dr. Ir. Krijn P. de Jong
Houten
Hoogleraar Anorganische Chemie en Katalyse
over 6 years
Schuiling, R.D.
de Bilt
Hogleraar geochemie (emeritus)
over 6 years
Tessa Augustijn
Barendrecht
fractievoorzitter GroenLinks Barendrecht
over 6 years
Anonymous
over 5 years

Updates

Earlier updates

CO2-opslag in Barendrecht is van de baan. Bedankt voor uw ondertekening van de petitie.

U heeft in het afgelopen jaar onze petitie “Geen CO2 opslag in Barendrecht en de rest van Nederland” ondertekend. Mede dankzij uw ondertekening is de Stichting CO2isNee in Barendrecht in staat geweest de druk op de Nederlandse regering zodanig op te voeren, dat het project enkele weken geleden door Minister Maxime Verhagen definitief is afgeblazen.   Mede in verband met onze ontvankelijkheid bij een te voeren rechtszaak voor de Raad van State waren wij genoodzaakt om onze strijd toe te spitsen op Barendrecht.

+Read more...

Deze petitie is dan ook grotendeels op Barendrecht gericht. Daarom wordt de petitie nu, nadat ons doel is bereikt, gesloten.   Inmiddels is duidelijk geworden dat CO2-opslag-projecten in het noorden van het land mogelijk nog wel doorgang zullen vinden. Om onze kennis en ervaring voor het noorden niet verloren te laten gaan zullen wij begin 2011 een bijeenkomst organiseren voor organisaties, die zich inzetten voor het voorkomen van CO2-opslag aldaar. Bij die bijeenkomst zullen wij onze kennis overdragen.   Nogmaals hartelijk dank voor uw ondertekening en daarmee uw bijdrage aan het voorkomen van CO2-opslag in Barendrecht.   Kees Pieters, bestuurslid Stichting CO2isNEE te Barendrecht

Stichting CO2isNee