U, de petitionaris
Btw

Géén BTW-verhoging op gezonde voeding, zoals groenten, fruit, water en zuivel

4.305 ondertekeningen

De BTW op voeding gaat van 6 naar 9%. Dit geldt ook voor gezonde producten, zoals groenten & fruit. Dit is een negatieve stimulans om gezonder te eten. Het probleem is dat het prijsverschil tussen goedkopere (vaak ongezonde) producten en goede (vaak duurdere) producten namelijk nóg groter wordt.

Petitie

Wij

Consumenten, Nederlandse boeren én ondernemers die gezond en puur eten toegankelijk willen houden.

 

constateren

We leven in een raar land met tegenstrijdig beleid:

  • De overheid wil graag dat we gezonder gaan eten en hiervoor zijn veel stimuleringsprogramma's.

  • Het kabinet komt nu met een BTW-verhoging op alle voeding en zelfs water, waardoor de kloof tussen goed en slecht eten alleen maar groter wordt.

  • De reden van Minister Schouten om bijvoorbeeld groenten en fruit te ontheffen uit deze regeling is bizar, namelijk dat dit fiscaal niet mogelijk is.

  • Dat het beter én eerlijker is om goedkope (en vaak synthetische) vulmiddelen in producten te bestraffen met een hogere tax. Deze producten zijn enkel bedacht door de industrie om meer geld te verdienen en niet om consumenten beter te voeden.

  • Het slechte straffen óf het goede belonen, dat is eerlijk!

 

en verzoeken

Producenten die pure producten maken en bijdragen aan een gevarieerd dieet belonen door een BTW-verlaging op die producten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-09-2018 
Petitionaris:
Stijn Markusse 
Organisatie:
Boerschappen  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wil je me helpen?

Ik zoek journalisten, media, opiniemakers, medestanders en andere mensen die me willen helpen dit verzet groter te maken. Wil je me helpen? Mail me dan op stijn@boerschappen.nl!.

26-04-2018