U, de petitionaris
20150826 162359 %282%29

Geen BTW op dierenartskosten voor gezelschapsdieren

54 ondertekeningen

Veel mensen kunnen de hoge dierenartskosten niet meer betalen en stellen behandeling uit of gaan helemaal niet naar een dierenarts.

Voorkom onnodig lijden en verlaag de drempel van de stap naar de dierenarts en stop de BTW-heffingen op dierenartskosten.

Petitie

Wij

Dierenvrienden, huisdiereigenaren, dierenartsen, maatschappelijk werkers en andere hulpverleners.

 

constateren

  • Medische handelingen die zijn gericht op de persoonlijke gezondheidskundige verzorging van de mens zijn vrijgesteld van BTW.

  • De overheid heft wel 21% BTW op medische handelingen gericht op de verzorging van gezelschapsdieren. Daarnaast heft de overheid 9% BTW op medicamenten voor dieren. Dit maakt dierenartskosten voor gezelschapsdieren ontzettend hoog.

  • Dat steeds meer mensen de rekening van de dierenarts niet kunnen betalen en de zorg voor hun huisdieren uitstellen of helemaal niet meer naar een dierenarts gaan.

  • Dat mensen in schulden, mensen met “afstand tot de samenleving” vaak gezelschapsdieren hebben, want dat betekent voor velen namelijk een steun en toeverlaat. Een huisdier is vaak onderdeel van het gezin.

  • Onderzoek wees uit dat een huisdier de mens actiever maakt, sociale contacten bevordert en zelfs de mentale gezondheid van de mens verbetert. Indirect drukt dit de kosten voor de persoonlijke gezondheidskundige verzorging van de mens, alsmede de geestelijke gezondheidszorg.

  • Dat veel dieren in Nederland niet de medische verzorging krijgen die zij nodig hebben. Vooral oudere dieren zijn hiervan het slachtoffer.

 

en verzoeken

vrijstelling van BTW op dierengeneeskundige handelingen en op dierengeneesmiddelen voor gezelschapsdieren die gehouden worden zonder commercieel belang of winstoogmerk, dus geen (brood)fokkers en handelaren!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-02-2021 
Petitionaris:
Lilian Dentener 
Organisatie:
Senior maatschappelijk werker en dierenvriend 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen