You, the petitioner
Westergracht v2 800pixels

Geen bomenkap Westergracht Haarlem

1,258 signatures

Blijf van onze bomen af. Bewoners van Haarlem houden van de Westergracht met de mooie grote populieren. Een enquête onder de bewoners maakt duidelijk dat een meerderheid er gek op is. Men is er soms speciaal komen wonen omdat de bomen er staan. Het uitzicht, de vogels, het gevoel van natuur.

Toch wil Haarlem 41 grote beeldbepalende populieren aan de Westergracht kappen. Het gaat om bomen die enige jaren geleden zijn gekeurd en vitaal en gezond zijn bevonden en nog jaren meekunnen. De Westergracht is het visitekaartje van Haarlem. In Haarlem is al weinig groen, Haarlem is een van de meest versteende steden in Nederland.

In 2011 wilde de gemeente de bomen al kappen maar is daar op teruggekomen door grote weerstand van de bewoners en de politiek. Wethouder van Doorn zegt in 2011 toe een variant uit te werken waardoor de bomen gespaard blijven.

In januari 2015 is er opnieuw een aanvraag voor bomenkap aan de Westergracht. Opnieuw is er veel weerstand, op Facebook bereikt het bericht 50.000 lezers en wordt honderden keren gedeeld. Een maand later wordt de aanvraag ingetrokken.

In maart 2015 is er plotseling toch een nieuwe aanvraag, de bomen moeten in dit plan ook verdwijnen.

Petition

We

Bewoners van Haarlem die van groen houden en bomen belangrijk vinden in het stadsbeeld.

 

establish that:

Dat de gemeente Haarlem 41 grote, majestueuze populieren waarvan enkele een omtrek van 3 meter hebben wil kappen i.v.m werkzaamheden. De bomen zijn vitaal en gezond en kunnen bij goed onderhoud nog minimaal 15 tot wel 25 jaar mee. Haarlem is van 30 grootste steden volgens onafhankelijk onderzoek de meest versteende stad van Nederland!

Dat kan en moet anders.

 

and request

Een eerste stap op weg naar een groener Haarlem en een betere leefomgeving voor de inwoners te zetten door deze belangrijke, grote en beeldbepalende bomen niet te kappen.

De plannen voor de herinrichting van de Westergracht zo vorm te geven dat de bomen kunnen blijven staan en op die manier Haarlem een groen gezicht blijven geven.

The answer

Succesvol

Het project is heel succesvol afgesloten, mede dankzij de handtekeningen.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Haarlem 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-27 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Harry Hobo 
Website:

History

Signatures

Updates

Succesvol

Het project is heel succesvol afgesloten, mede dankzij de handtekeningen..

2017-08-20

Petitie loopt langer door, ondertekenen blijft mogelijk.

Einddatum petitie verlengd. Waarom. De gemeente Haarlem heeft de bomenap vergunning ingetrokken en opnieuw ingediend. De einddatum van aanbieden van de handtekeningen zal daarom ook worden opgeschoven.

+Read more...

De petitie ondertekenen blijft dus zinvol en noodzakelijk.  

2015-07-29