U, de petitionaris
Den oever 17 07 26 plattegrond afrit a7

Geen bomenkap bij Den Oever

1.011 ondertekeningen

Bij Den Oever wil Rijkswaterstaat op en om de A7 maar liefst 10 hectare bomen kappen. Het wordt helemaal kaal. Daarna worden er zonnepanelen opgelegd. Dit alles om energieneutraal stroom op te wekken voor grote waterpompen in de Afsluitdijk om daar extra spuicapaciteit mogelijk te maken.

Petitie

Wij

Bewoners van Wieringen, Inwoners van Hollands Kroon, Leden van Stichting Landschapszorg Wieringen

 

constateren

Dat de bomen op en om de A7 noodzakelijk zijn en moeten blijven. Bomen zorgen voor:

  • Lawaaidemping voor de bewoners van Den Oever; bitter nodig aan deze drukke internationale doorgangsweg.

  • Afvang van fijnstof voor het nabijgelegen dorp Den Oever.

  • Een prettige leefomgeving en voor een recreatieve beleving.

  • Een rustplaats voor allerhande vogels en vleermuizen die de Afsluitdijk trotseren.

Aspecten die niet in euro's zijn uit te drukken!

Het klimaatneutraal zijn van de Afsluitdijk is slechts symboolpolitiek, waarbij de omgeving van Den Oever levenloos en doods wordt.

Mogelijke alternatieven zijn:

  • Rijkswaterstaat neemt een aandeel in Windpark Wieringermeer.

  • Een zonneakker aanleggen in Polder Waard Nieuwland.

 

en verzoeken

De bomen niet te kappen en het bos intact te laten.

Geen entree van Wieringen als een geïndustrialiseerde wereld met al die zonnepanelen. Wat voor uithangbord is dat?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
06-02-2018 
Petitionaris:
Rein Veldboer 
Organisatie:
Stichting Landschapszorg Wieringen (SLW)  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

PERSBERICHT

Stichting Landschapszorg Wieringen (SLW) Secretariaat: Parklaan 28, 1777 BB Hippolytushoef, Tel. 0227- 595469 – info@landschapszorg.nl

PERSBERICHT

Geen Bomenkap bij Den Oever!

Op 08.11.2017 heeft Stichting Landschapszorg Wieringen een petitie geopend op de site www.petities.nl (zoekterm: Bomenkap bij Den Oever). Bij Den Oever wil Rijkswaterstaat op en om de afritten van de A7 maar liefst 11 hectare bomen kappen.

+Lees meer...

Daarna worden er zonnepanelen neergelegd. Die locatie ligt voor Rijkswaterstaat op eigen grond en in de buurt van de Afsluitdijk. Dit alles om op locatie van de Afsluitdijk energieneutraal stroom op te wekken voor zeer sterke waterpompen, die nodig zijn om extra spuicapaciteit mogelijk te maken. Die pompen worden uiteraard gewoon op het algemene stroomnet aangesloten, want ‘s nachts schijnt de zon nu eenmaal niet en ‘s winters kan er wel eens sneeuw op de zonnepanelen liggen …. Kortom: waarom zou het allemaal op die ene locatie moeten zijn. De hectares bos en weiland maken deel uit van de leefbaarheid van dat gebiedje. De bomen zorgen voor lawaaidemping voor de inwoners van Den Oever, het afvangen van fijnstof en voor een rustplaats voor allerhande vogels en vleermuizen die de Afsluitdijk als trekroute nemen. Maar bovenal geldt hier de bekoring van het pretentieloze bos, dat bijdraagt aan de leefomgeving en recreatieve waarde. Handhaaf de landschappelijke kwaliteiten in een land waar de technologie meer en meer de overhand krijgt! Plaatsing van deze zonnepanelen leidt tot een levenloze en doodse entree van Den Oever. Er zijn alternatieven beschikbaar, maar Rijkswaterstaat lijkt er geen oog voor te hebben, alleen maar voor die blinkende zonnecellen op die ene plek!

Steun de petitie: Ga naar www.petities.nl (zoekwoord: Bomenkap bij Den Oever).

Emailadres: info@landschapszorg.nl Contactpersoon: Rein Veldboer 0227-512517 Organisatie: Stichting Landschapszorg Wieringen

09-11-2017