U, de petitionaris

Geen bindend studieadvies 2019/2020 vanwege coronavirus

1.857 ondertekeningen

Door het coronavirus is er een hoop stress en onduidelijkheid ontstaan. Als studenten hebben we daar erg veel last van door geen lessen te kunnen volgen en geen goede hulp te krijgen. Een uitstel van BSA zou voor een fijne leeromgeving zorgen dit jaar en volgend jaar kan alles ingehaald worden!

Petitie

Wij

Studenten van de hogescholen en universiteiten die nog geen positief BSA hebben gehaald!

 

constateren

  • Studenten zullen de komende weken door uitval van lessen en afwezigheid van docenten hun lesstof minder goed en moeilijker kunnen berijpen.
  • Dit kan zorgen voor een slechte tentamenweek
  • Voor de tentamens na de corona-periodes is dan geen goede basis.
  • Dit allemaal bovenop de tijdsdruk die studenten al hebben verstoort de normale leeromgeving!

 

en verzoeken

het bindend studieadvies van studiejaar 2019/2020 te schrappen zodat leerlingen dit jaar rustig kunnen afronden zonder studievertraging op te lopen en volgend jaar alles weer correct op te kunnen pakken.

Het antwoord

Rijksoverheid: Uitstel voor het bindend studieadvies

Studenten die niet aan het bindend studieadvies (bsa) van de opleiding voldoen, omdat zij door het coronavirus vertraging hebben opgelopen, krijgen uitstel. Zij krijgen de mogelijkheid om de bsa-norm te halen in het volgend studiejaar. Dit heeft minister van Engelshoven (OCW) afgesproken met de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Vereniging Hogescholen (VH) en studentenorganisaties ISO en LSVb. Daarnaast wijst de minister op de financiële regelingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) waarmee studenten hun lening tijdelijk zouden kunnen verhogen. Waar nodig biedt DUO maatwerk.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/19/bindend-studieadvies-voor-studenten-uitgesteld-bij-vertraging-door-coronavirus

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
15-06-2020 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Jordy Thomassen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rijksoverheid: Uitstel voor het bindend studieadvies

Studenten die niet aan het bindend studieadvies (bsa) van de opleiding voldoen, omdat zij door het coronavirus vertraging hebben opgelopen, krijgen uitstel. Zij krijgen de mogelijkheid om de bsa-norm te halen in het volgend studiejaar.

+Lees meer...

Dit heeft minister van Engelshoven (OCW) afgesproken met de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Vereniging Hogescholen (VH) en studentenorganisaties ISO en LSVb. Daarnaast wijst de minister op de financiële regelingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) waarmee studenten hun lening tijdelijk zouden kunnen verhogen. Waar nodig biedt DUO maatwerk.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/19/bindend-studieadvies-voor-studenten-uitgesteld-bij-vertraging-door-coronavirus

25-03-2020

Uitstel van BSA waarschijnlijk mogelijk!

De nieuwspagina nu.nl heeft een artikel geplaatst waarin beschreven staat dat 1e jaars studenten hun BSA volgend jaar pas hoeven te halen volgens het ministerie van onderwijs! .

20-03-2020

Meer delen zodat het meer zichtbaar wordt!

Ik ben verrast hoeveel mensen deze petitie hebben ondertekend. Ik zal zorgen om voor meer effect te zorgen door middel van brieven te schreven.

+Lees meer...

Blijf deze petitie delen zodat onze stem hoorbaar blijft!

19-03-2020