U, de petitionaris
Geen asfalt op het oude spoor

Geen asfalt op het Oude Spoor

2.199 ondertekeningen

De gemeente wil het Oude Spoor asfalteren om het toegankelijk te maken voor fietsers (en brommers). Het Oude Spoor is echter het enige stukje natuur van De Ronde Venen waar bewoners nog ongestoord kunnen wandelen, en van de natuur kunnen genieten.

Petitie

Wij

bewoners van De Ronde Venen

 

constateren dat:

dat de gemeente van plan is een fietspad aan te leggen op het Oude Spoor tussen Mijdrecht en Wilnis.

Dit is het enige stukje van De Ronde Venen waar de natuur nog enigszins zijn gang kan gaan en dat is goed voor de biodiversiteit. Het is ook de enige plek waar vrij gewandeld kan worden, zonder rekening te houden met ander verkeer.

 

en verzoeken

de gemeente dit plan niet uit te voeren, en geen fietspad aan te leggen op het Oude Spoor.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
De Ronde Venen 
Petitieloket:
Einddatum:
04-07-2019 
Petitionaris:
Patricia Antonioli & Kelly Kessen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

2023 augustus - weer plannen voor aanleg fietspad Oude Spoor / Bellopad / R Moultonpad

De gemeente is inmiddels weer van plan om een fietspad aan te leggen op het traject Wilnis en Mijdrecht op het Bellopad. In de Kadernota 2024 is opgenomen dat de gemeente dit voor 50.000 euro gaat onderzoeken. Daarom wordt vandaag de petitie heropend om meer ondertekeningen te verzamelen en aan te tonen dat inwoners en belanghebbenden dit niet willen. Graag delen zodat mensen kennis nemen en kunnen ondertekenen..

31-08-2023

Veel handtekeningen erbij na informatie-avond. De petitie loopt nog door!

SInds vorige week dinsdag, na de presentatie van de plannen van de gemeente, zijn er alweer bijna 100 bezorgde bewoners die hun handtekening zetten! De boodschap er zijn fietspaden genoeg, we willen rust en ruimte om te wandelen wordt ruim gesteund! Tekenen van de petitie kan nog tot 4 juli. Deel de petitie zoveel mogelijk met bewoners in de gemeente om duidelijk te maken dat het draagvlak voor een exclusief wandelpad groot is!.

18-06-2019

Aanbieden voorlopige aantal handtekeningen aan gemeente en stil protest!

11 juni om 19:00 wordt het voorlopige aantal handtekeningen van de petitie aangeboden aan de wethouder en raadsleden van de gemeente. Om indruk te maken kun je hierbij aanwezig zijn voor een stil protest.

+Lees meer...

Daarna begint om 19:30 de informatieavond. Alles vindt plaats bij de Willisstee in Wilnis.

Het zou indruk maken als er al 1000 ondertekeningen zijn. De petitie loopt na de informatieavond nog door tot en met 25 juni.

07-06-2019