You, the petitioner
Tunnelflyer350pix

Geen aanleg van de Carbasiusweg

153 signatures

Het plan van de gemeente Hoorn om een autoweg met tunnel onder het spoor aan te leggen is niet alleen niet effectief (geen parkeergelegenheid in centrum) maar ook heel kostbaar (minstens 32 miljoen euro). Er zijn goedkopere en zinvollere alternatieven voorhanden: begin dáár mee.

Petition

We

de inwoners en ondernemers van Hoorn en omgeving

 

establish that:

dat de gemeente tientallen miljoenen steekt in de aanleg van een aantal tunnels onder het spoor om de bereikbaarheid van de binnenstad te verbeteren. Dit is niet alleen zeer kostbaar, maar ook het effect is om meerdere redenen twijfelachtig. Er zijn diverse alternatieven aangedragen, maar die worden momenteel weinig serieus genomen, terwijl de tunnelplannen op een minimale meerderheid in de raad kunnen rekenen.

 

and request

de voorbereidingen voor de aanleg van de diverse tunnels onder het spoor te staken. Maak werk van de door de oppositie aangedragen (en veel voordeligere) alternatieven, zoals bijvoorbeeld uitbreiding parkeerplaatsen op het Transferium en verplaatsen van een deel van het busstation naar de zijde van het ziekenhuis.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hoorn 
Petition desk:
Closing date:
2012-09-18 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Luciën Greefkes 
Organisation:
Socialistische Partij afdeling Hoorn e.o. 
Website:

History

Signatures

Updates

Nog 1 dag tekenen tegen de tunnel

Met de overhandiging in zicht staat de teller op 300 handtekeningen die pleiten vóór de alternatieven en tegen de aanleg van een 32 miljoen euro kostende autoweg in Hoorn (NH). Een kleine 150 digitaal en ruim 150 op papier.

+Read more...

De laatste dag gaan we nog de straat op voor 'papieren' handtekeningen, maar ook op internet kan er nog getekend worden. Tot 18.00, dan zullen we de lijsten gaan uitdraaien. De lijsten zullen dan allen naar de gemeenteraadszaal worden vervoerd. Daar zullen ze omstreeks 21.00 worden overhandigd aan de heer Louwman, de verantwoordelijk wethouder. In de vergadering zal er namelijk gesproken worden over de aanpak van het stationsgebied. Daarvan maakt de geplande autoweg met tunnel onder spoor deel van uit.

Lees meer over de alternatieven en de achtergronden van de petitie
2012-09-18

Steeds meer handtekeningen, ook op papier

Afgelopen zaterdag zijn door lokale leden van de SP ook handtekeningen ingezameld voor de petitie tegen de tunnel onder het spoor. Op één dag zijn in totaal 99 handtekeningen ingezameld, terwijl anderen toezegden de verstrekte informatie thuis nog eens rustig door te nemen.

+Read more...

Inmiddels is ook het aantal handtekeningen op Petities.nl toegenomen, waardoor de voorlopige stand vandaag op in totaal 233 handtekeningen staat. Daarbij zijn er nog een aantal handtekeningen nog niet bevestigd door de ondertekenaar. Vergeet niet je handtekening te bevestigen. Hiervoor ontvang je na het tekenen nog een bevestigingsmail. De lokale afdeling van de SP houdt regelmatig op hun site bij hoeveel handtekeningen er in totaal zijn gezet (op papier en via Petities.nl. De handtekeningen worden op de commissievergadering van 18 september aanstaande aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder Louwman (VVD).

2012-09-09

De eerste week: ruim 100 handtekeningen

In de eerste week hebben ruim honderd mensen de petitie tegen de aanleg van de Carbasiusweg (autoweg met tunnel onder het spoor) getekend en bevestigd. Een mooie score, maar nog zeker niet voldoende.

+Read more...

In de komende week willen de mensen achter de petitie dit aantal nog minstens verdubbelen. Aanstaande zaterdag 8 september zal daarom in het centrum van Hoorn (ter plaatse van de verkiezingsmarkt en ook op een andere locatie) extra aandacht worden besteed aan de petitie. Er zullen opnieuw folders worden uitgedeeld en mensen zullen ook op papier hun handtekening kunnen zetten.

2012-09-06