U, de petitionaris

Geen 20 jaar op de wachtlijst voor sociale huur

19 ondertekeningen

Teken deze petitie uit rancune over het jarenlang moeten wachten op een sociale huurwoning! Laat je stem horen, een woning is een grondrecht. Artikel 22.2 van de Grondwet duidt luid en duidelijk: 'Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid.' BURGERS KOM IN ACTIE

Petitie

Wij

Wij, woningzoekenden, zijn het zat om 20 jaar lang te moeten wachten op een sociale huurwoning.

 

constateren

  • In sommige regio's duurt het soms 20 jaar om een sociale huurwoning te krijgen
  • Tijdens die 20 jaar kan er zoveel veranderen in iemands leven: gezinssamenstelling of fysiek.
  • Wanneer het gewenst is te verhuizen naar een betere passende woning, kan dit niet.
  • Er zijn te weinig sociale huurwoningen en ook de toewijzing ervan gaat simpelweg te traag.
  • Woningcorporaties kunnen het niet aan, het duurt soms 6 maanden om 'een geschikte kandidaat' voor een woning te vinden.
  • Dit is allemaal absurd!

 

en verzoeken

Daarom moet de overheid een orgaan instellen dat zich puur op dit grootschalige probleem gaat richten, tevens zou er een minister van wonen moeten komen.

Dit lijken misschien grootste plannen, maar dit is dan ook een groots probleem, het gaat hier om een grondrecht wat geschonden wordt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
21-07-2020 
Petitionaris:
Marian S Mulder 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Start van de Petitie!

Ik wilde deze petitie al een hele tijd geleden beginnen, maar nu is het zetje gekomen, waar ik zo lang op wachtte. Alweer een woning vergeven aan iemand anders, het is om moedeloos om van te worden.

+Lees meer...

Wanneer je opheldering vraagt bij een woningcorporatie houden ze informatie achter. Ik betaal voor een woningnetsite, maar zelfs wanneer ik mijn eigen informatie opvraag is het 'privacy'. Mijn eigen gegevens! Woningcorporaties verschuilen zich achter de privacywet, tegenwoordig is alles volgens hen privacy. Ik ben er dan ook geheel niet tegen, maar het gaat me meer om de houding van woningcorporaties. Wij, als woningzoekenden, krijgen geen enkele informatie over hoe toewijzingsprocessen verlopen. Wij hebben geen garantie dat die processen eerlijk verlopen. Een moeder van een vriendin van mij werkt bij een wooncorporatie, als ik een woning wilde 'moest ik het maar even zeggen, dan regelde ze dat wel even voor me.' Dit kan toch niet zo langer? Ik wil een woning op de legale manier net als honderdduizend anderen, maar als de overheid dit probleem verstek laat gaan, terwijl het een grondrecht is, dan begrijp ik de gedachten van krakers maar al te goed.

26-05-2020