U, de petitionaris
Attachment 1 1

Geef vluchtelingen uit Heumensoord de mogelijkheid terug te keren naar Nijmegen

1.056 ondertekeningen

Vluchtelingen uit Heumensoord hebben in de tijd dat ze in Nijmegen woonden mensen uit Nijmegen leren kennen, er zijn vele vriendschappen ontstaan: de inburgering is voor hen in feite al begonnen. Wat zou er mooier zijn dat deze mensen die in Nijmegen willen wonen, omdat ze hier al een netwerk hebben opgebouwd, de kans krijgen dat ook daadwerkelijk te doen?

Petitie

Wij

iedereen die vluchtelingen een kans willen geven zich te vestigingen in een gemeente die zij willen

 

constateren

Veel vluchtelingen uit Heumensoord hebben in de periode dat ze in Nijmegen woonden, mensen uit Nijmegen leren kennen. Ze hebben de stad leren kennen, er zijn vele vriendschappen ontstaan: de inburgering is dus voor hen in feite al begonnen. Zij werkten bij de kledingbank van het Rode Kruis, in de keuken van de Plak of andere Nijmeegse (pop up) restaurants. Er zijn kappers, kunstenaars en interieurbouwers die zó aan het werk kunnen en willen, maar nu in een AZC ver van Nijmegen zitten. Het netwerk dat ze hebben opgebouwd kan een steun zijn bij het hopelijk met succes deelnemen aan de samenleving.
Wat zou het mooi zijn als een paar honderd mensen uit Heumensoord die in Nijmegen willen wonen, omdat ze hier al een netwerk hebben opgebouwd, de kans krijgen dat ook daadwerkelijk te doen?

 

en verzoeken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen met het COA in gesprek te gaan, om de nog open plekken in de taakstelling voor Nijmegen zoveel mogelijk in te vullen met mensen uit Heumensoord die zelf aangeven dat ze graag naar Nijmegen willen terugkeren. Mochten dat er te veel zijn, dan kan door middel van een eerlijk systeem bepaald worden wie daarvoor in aanmerking komt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
08-05-2016 
Petitionaris:
moniek lenders 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen