You, the petitioner
Fotos website speerpunten gelijke kansen

Geef Utrechters de regie over hun stad terug

95 signatures

Het Utrechtse Stadsbestuur denkt het beter te weten dan de bewoners zelf. Buurtbewoners worden buitenspel gezet door een recent besluit van de gemeenteraad over het sociaal werk in de stad. Het stadsbestuur trekt voor de komende 10 jaar 700 miljoen euro uit voor instanties zoals DOCK en de Buurtteams. Maar nauwelijks iets voor bewonersorganisaties en Utrechters die elkaar willen helpen op hún manier. Bijvoorbeeld met het ontcijferen van lastige brieven, door samen een speeltuin te beheren of iemand wegwijs te maken in de hulpverlening. Wij als bewoners willen niet buiten spel worden gezet! En zelf bepalen hoe wij onze buurtgenoten helpen. Wil jij dat ook? Teken de petitie.

  • LET OP, dit is een referendumverzoek. Vul na het bevestigen van je ondertekening ook adres en geboortedatum in. Anders telt je steun niet mee! Die gegevens blijven onzichtbaar en anoniem.

Stap 1 is dat we met 1.000 handtekeningen van stemgerechtigde Utrechters uiterlijk 26 maart a.s. een verzoek willen doen voor dat referendum, waarna we met stap 2 binnen zes weken met 10.000 handtekeningen dat referendum willen afdwingen, conform de lokale verordening voor raadgevende referenda. Hoort zegt het voort!

Petition

We

betrokken bewoners van Utrecht

 

establish that:

  • vele lokale bewonersorganisaties het sociaal werk al heel goed zelf doen: dichtbij en laagdrempelig;
  • de kritiek op instanties als DOCK en Buurtteam niet serieus wordt genomen;
  • er zelfs geen evaluatie is geweest vanuit de gemeente;
  • goede voorbeelden laten zien dat bewoners het sociaal werk vaak effectiever en goedkoper kunnen organiseren;
  • de gemeente op z’n minst de Utrechters de ruimte moet geven een deel van het sociaal werk in eigen regie te doen;

 

and request

een raadgevend referendum te organiseren over de ‘Nota van uitgangspunten Sociale basis en Basiszorg’ met als voor te leggen vraag aan alle Utrechters:

“Bent u het ermee eens dat lokale bewonersorganisaties (een deel van) het sociaal werk in Utrecht organiseren, waar nodig ondersteund door betaalde beroepskrachten van instanties zoals Stichting DOCK, U-Centraal, Sport Utrecht en de Buurtteams van Lokalis en Incluzio; in plaats van andersom, zoals het stadsbestuur dat wil?”

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2024-05-27 
Lead petitioner:
Gert Dijkstra 
Organisation:
EenUtrecht 
Website:

History

Signatures