U, de petitionaris

Geef streetfood een kans

2.511 ondertekeningen

Street Food Revolution

In heel de wereld kan je heerlijk en gezond eten op straat, behalve in Nederland.

Hier betekent streetfood; patat, hotdogs en oliebollenkramen; de ouderwetse vette hap. Er is gelukkig verandering op komst. De behoefte aan een combinatie van gezond, lekker en duurzaam voedsel word steeds groter.

Een klein legertje innovatieve streetfood ondernemers staat al klaar om dit gat in de markt te vullen met hun gezamenlijke passie: liefde voor (h)eerlijk en gezond voedsel.

Helaas worden er geen nieuwe vergunningen verstrekt voor deze vorm van Street Food, omdat ze gelijk getrokken worden met hotdogverkopers. En gezien de wachttijden voor bestaande plekken, zoals in het Vondelpark in Amsterdam, kunnen oplopen tot dertig jaar zullen we de komende decennia nog even moeten wachten met gezond & duurzaam Street Food.

Dat het ook anders kan, zien we in landen als Amerika en Engeland. De combinatie van gezonde, duurzame en bovenal heerlijke gerechten die met passie en liefde worden gemaakt, maken Streetfood tot een doorslaand succes. De foodtrucks meten zich makkelijk met de beste lunchrooms en restaurants.

Met het huidige beleid in Nederland krijgt Streetfood niet het podium dat het verdient en dat is zonde, want Streetfood is veel meer. Het draagt bij aan de werkgelegenheid door met minimale investeringen werk en nieuwe kansen te creëren. Het helpt mee aan een gezonde toekomst. Gezonde& duurzame streetfoodtrucks kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder leefklimaat,door ze in te zetten bij scholen,kantoren ,ziekenhuizen,pleinen en parken

Streetfood verbindt en brengt mensen weer bij elkaar. De consument weet weer waar het product vandaan komt, wat er in zit en hoe het is bereid,omdat de verkoper ook de producent is.

Vind jij het ook belangrijk dat we gezond en lekker kunnen eten op straat? Doe dan mee aan onze Street Food Revolution en word ook een Streetfoodfighter.Teken vandaag nog deze petitie en nodig al je vrienden uit hetzelfde te doen. Als we 40.000 handtekeningen verzamelen, kunnen we het onderwerp agenderen in Den Haag en gaat er hopelijk echt iets veranderen in ons straatbeeld.

Petitie

Wij

Het volk,

 

constateren

Dat Nederland is vergeven van de aanbieders van de vette hap, waardoor we met z'n allen steeds dikker worden.

Gezonde en duurzame alternatieven krijgen geen kans door het huidige beleid.

 

en verzoeken

Nieuwe regels en nieuwe vergunningen voor bewuster, gezonder, duurzamer en veel lekkerder voedsel op straat!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
16-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Steff Veldkamp 
Organisatie:
VLEESCH NOCH VISCH 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen