U, de petitionaris
Afbeelding petitie

Geef staatsexamenkandidaten hun examenresultaat op 14 juni 2023

7.616 ondertekeningen

Kansengelijkheid! Iedereen heeft het er over. Op 14 juni 2023 krijgen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs de uitslag van hun schriftelijk examen. Behalve staatsexamenkandidaten. Hun resultaat wordt geheim gehouden totdat ze ook hun mondeling examen hebben afgelegd. Dit zorgt voor extreme kansenongelijkheid.

Petitie

Wij

Leerlingen, leerkrachten, bestuurders en iedereen die voor kansengelijkheid is in het onderwijs.

 

constateren dat:

  • Dat staatsexamenkandidaten, leerlingen van gespecialiseerd onderwijs, particuliere scholen en anderen, ongelijk worden behandeld ten opzichte van reguliere examenkandidaten.
  • Daar waar reguliere kandidaten op 14 juni 2023 het resultaat van hun examen krijgen, moeten staatsexamenkandidaten nog weken en soms zelf maanden wachten.
  • Hierdoor kunnen zij hun mondelinge examens onvoldoende goed voorbereiden en missen zij een eerlijke kans op een diploma.

 

en verzoeken

De minister van onderwijs zijn toezegging waar te maken. De resultaten voor alle examenkandidaten worden bekend gemaakt op 14 juni 2023. Dus ook de resultaten van de staatsexamenkandidaten.

Het antwoord

De petitie gaat sluiten

Via dit bericht wil ik alle ondertekenaars ontzettend bedanken. 7500 handtekeningen is een mooi resultaat, met in ieder geval als gevolg dat er een motie met dezelfde strekking is ingediend. Vanmiddag komt deze motie in stemming. We wachten in spanning af.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
04-04-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Henk Vegter 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie gaat sluiten

Via dit bericht wil ik alle ondertekenaars ontzettend bedanken. 7500 handtekeningen is een mooi resultaat, met in ieder geval als gevolg dat er een motie met dezelfde strekking is ingediend.

+Lees meer...

Vanmiddag komt deze motie in stemming. We wachten in spanning af.

04-04-2023

Uit het verslag van een Tweede Kamer-debat

tweedekamer.nl

Voorzitter. Ik zou iedereen nog willen wijzen op een goede petitie daarover.

+Lees meer...

Die staat op staatsexamens.petities.nl en wordt dinsdag aan ons aangeboden. Iedereen die vindt dat er gelijke behandeling moet plaatsvinden: ga nog even naar deze site en teken deze petitie.

De voorzitter: Dank u wel, mevrouw Westerveld, voor uw inbreng namens GroenLinks. De volgende spreker van de zijde van de Kamer is de heer Kwint, SP.

30-03-2023

Laatste eindsprint!

We zijn de 6500 handtekeningen gepasseerd. Het doel om 10000 handtekeningen te halen, of zelfs meer, zullen we niet halen.

+Lees meer...

Nog drie dagen, inclusief vandaag, om de eindsprint in te zetten. Sprinten jullie nog één keer mee door te delen en te tekenen? Voor kansengelijkheid in het onderwijs. Voor onze leerlingen!

29-03-2023