You, the petitioner

Geef ruimte aan onderwijsprofessionals en de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen

5,370 signatures

Het onderwijs heeft zich tijdens de coronacrisis veerkrachtig getoond. Hierbij zit de opgelegde meetcultuur in de weg. Stop met denken in achterstanden en geef het onderwijs de ruimte de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkelingen van leerlingen zelf vorm te geven en te waarborgen.

Petition

We

Leerkrachten, docenten, onderwijsprofessionals, ouders, leerlingen, studenten en andere betrokkenen.

 

observe

  • Dat scholen geremd worden door een kwantificerende kijk op het onderwijs die vanuit de overheid aan hen wordt opgelegd.
  • Een systeem dat niet langer voldoet aan de behoeftes van leerlingen, studenten, ouders, leerkrachten, docenten en de maatschappij.
  • Scholen zouden in samenspraak met diverse belanghebbenden zelf moeten kunnen kijken hoe zij de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkelingen van leerlingen en studenten vormgeven en waarborgen.

 

and request

scholen proactief te stimuleren het gesprek aan te gaan over de nieuwe inzichten die zijn opgedaan gedurende de coronacrisis:

  • Geef scholen (po, vo, mbo, hbo & wo) de mogelijkheid om de kwaliteit van de persoonlijke ontwikkelingen van leerlingen en studenten centraal te stellen.
  • Bied ruimte om de huidige overheersende kwantitatieve kijk, waarin gesproken wordt over gemiddeldes en achterstanden, naar achteren te schuiven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-28 
Lead petitioner:
Frank van den Ende & Erica Aalsma 
Organisation:
Onderwijsprofessionals en ouders 

History

Signatures

Updates

Deel het verhaal achter jouw handtekening

Wat mooi om te zien dat er al zoveel mensen de petitie hebben ondertekend. Er gaan waarschijnlijk aardig wat verhalen schuil achter de ondertekeningen onder deze petitie.

+Read more...

We willen deze verhalen graag verzamelen. Hiervoor hebben we een Facebookpagina aangemaakt: https://www.facebook.com/petitieruimtevooronderwijs/.

Like deze pagina om op de hoogte te blijven van de vorderingen van deze petitie en voel je vrij om jouw verhaal achter jouw ondertekening daar te delen!

2021-02-01