U, de petitionaris
Petitie2

Geef kinderen het recht op omgang met de vader, in de vorm van een omgangsplicht

8 ondertekeningen

Vaders hebben het recht op omgang maar kinderen zouden dit recht eveneens dienen te hebben. Het gebeurt nog te vaak dat vrouwen alleen achterblijven met een kind. De man weigert verantwoordelijkheid te nemen en verplicht de vrouw als het ware tot het nemen van een abortus of het alleenstaand ouderschap.

Het is tijd voor een wet die vrouwen beschermt tegen het gedwongen alleenstaand moederschap en vooral kinderen tegen het vaderloos opgroeien. Mannen die (na het verwekken van een kind,) weigeren mee te werken aan een omgangsregeling of het betalen van alimentatie, zouden na het vaststellen van vaderschap een hoge boete moeten betalen. Ook zouden de kosten voor de gang naar de rechter op het bordje van de weigerachtige vader dienen te komen. Dit zou in de vorm van snelrecht toegepast dienen te worden zodat er geen tijd verloren gaat en het kind ook direct in contact kan staan met zijn vader. Tevens heeft een dergelijke wet, een preventieve werking. Namelijk het aangaan van een seksuele relatie heeft grote gevolgen voor beide seksen, zodra er een kind geboren wordt.

Petitie

Wij

Vinden dat kinderen momenteel machteloos staan indien vaders het laten afweten en geen onderdeel wensen te zijn van hun leven.

Er is niets dat dit soort vaders in de weg staat om (meerdere) kinderlevens te duperen.

 

constateren

Dat de vrouw er alleen voor staat bij een ongeplande zwangerschap of na een beƫindigde relatie, indien de vader weigert mee te werken.

De kinderen van deze vrouwen groeien vaderloos op en kunnen hier grote schade van ondervinden.

Deze vaders zouden hun verantwoordelijkheid moeten nakomen, als vanzelfsprekend, per direct na de geboorte.

Het zich onttrekken aan deze verantwoordelijkheid zou ook direct gevolgen dienen te hebben.

 

en verzoeken

Een wet die vrouwen behoedt voor het ongewenst alleenstaand moederschap en kinderen voor het vaderloos opgroeien.

Het verwekken van een kind heeft door zo'n wet per direct als gevolg een ( eventuele minimale) omgangsplicht en een financiƫle verplichting.

Het zich onttrekken aan deze verplichting heeft als gevolg een hoge boete en/of taakstraf.

Vrouwen kunnen zonder extra kosten te maken, zich beroepen op deze wet , via snelrecht, indien vaderschap wordt vastgesteld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-10-2020 
Petitionaris:
Rosa de Sousa 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen