U, de petitionaris

Geef jonge Nederlandse dansers en musici een toekomst, een kans op een baan!

27 ondertekeningen

Nederlandse musici & dansers krijgen nauwelijks stageplaatsen en een vaste aanstelling! Waarom maken top dansgezelschappen en orkesten, betaald uit ons dure belastinggeld, veel te weinig gebruik van Nederlands talent?! Minimaal 50% Nederlandse musici en dansers in gesubsidieerde arbeid!

Petitie

Wij

De belastingbetaler, de Conservatoria, de werkloze musici en dansers en Jan met de pet,

 

constateren

Dat de meest gewilde banen als musicus, danser of choreograaf in Nederlandse gezelschappen worden vergeven aan artiesten van buiten Nederland, vaak van buiten Europa (met name uit Rusland, Israël, Oekraïne, Amerika, Japan, China en Australië). Woon-, werk,- en verblijfsvergunningen worden als zoete broodjes afgegeven door het Ministerie van SZW. In dansgezelschappen is gemiddeld slechts 25% nog Nederlander. Dit percentage moet naar 50%!

 

en verzoeken

Jonge afgestudeerde Nederlandse dansers en musici de kans te geven op betaald werk in Nederland. Er gezamenlijk voor zorgen dat de Nederlandse bevolking ervaart dat Nederlands belastinggeld niet grotendeels aan niet-Nederlandse artiesten wordt besteed. Dat er een wet komt waarin staat dat minimaal 50% van de artiesten bij gesubsidieerde cultuurinstellingen een Nederlands paspoort moet bezitten (net als in o.a. Scandinavische landen).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
18-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jan Erik Noske 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.