U, de petitionaris
Zon

Geef eerlijke antwoorden over de salderingregeling

9 ondertekeningen

Tweede Kamerlid H. Bontenbal stelde Kamervragen die gebaseerd zijn op een onmogelijke voorstelling van zaken om salderen zwart te maken en de minister van EZK beantwoorde die serieus en dus grond van beleid. Deze had moeten antwoorden dat de vragen onzin zijn en geen grond om salderen af te schaffen.

Petitie

Wij

met zonnepanelen op ons dak en gebruikers van de salderingsregeling.

 

constateren

  • Tweede Kamerlid H. Bontenbal denkt dat burgers met zonnepanelen in de zomer op een moment dat de stroomprijs laag is stroom leveren aan hun leverancier en die dan in de winter terugkrijgen op een moment dat stroom duur is.
  • Dan zouden leveranciers miljarden verlies maken.
  • Maar als je hem dan vraagt waar de stroom dan in de tussentijd is, geeft hij geen antwoord, want het is onzin.
  • Er zijn nergens batterijen en die stroom gaat niet naar je leverancier.
  • Stroom volgt de weg van de minste weerstand en gaat eerst naar het eigen huis en dan naar het net en dan naar de eerste de beste afnemer van stroom. Dat zijn al snel je buren en die betalen gewoon het tarief van hun leverancier inclusief belastingen en winst. In plaats van miljarden verlies maken ze winst.

 

en verzoeken

De minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten moet zijn antwoorden op de Kamervragen van Bontenbal herzien en de vragen verwerpen als onserieus.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
11-01-2023 
Petitionaris:
Reinder Groote 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aquafan heeft op youtube meerder filmpjes gezet met de link naar deze petitie

Op youtube heeft Aquafan meerdere filmpjes gezet met een link naar deze petitie. Onder andere Salderen is niet stroom uit de zomer in de winter gebruiken en Martien Visser Lector Hanzehogeschool verteld onzin over salderen..

14-01-2023