U, de petitionaris

Geef een erkend paspoort uit voor erkende niet-burgers

41 ondertekeningen

Wij willen dat er in Nederland een apart paspoort komt voor de status 'erkende niet-burger'. Zodat er een onderscheid is tussen staatsburger en nationaliteit. Hiermee krijgen we meer zeggenschap over onszelf en daarmee vrijheid in algemene zin. Maar dat we niet als staatloos worden aangezien.

Petitie

Wij

die een paspoort willen voor de status 'erkende niet-burger' zonder afstand te doen van de Staat.

 

constateren dat:

  • een erkende niet-burger een persoon is die geen burger is van het rapporterend land of van enig ander land, maar die banden met dat land heeft ontwikkeld
  • die banden bepaalde, maar niet alle, rechten en verplichtingen van volledig burgerschap omvatten
  • erkende niet-burgers niet meegerekend worden in het aantal burgers van de Europese Unie (EU)
  • hierdoor de status 'erkende niet-burger' ten goede komt aan het land
  • er bijvoorbeeld geen BSN meer wordt vermeld in het paspoort
  • een aparte code de status 'erkende niet-burger' reflecteert
  • zie ook eurostat statistics explained
  • de 'erkende niet-burger' gezien wordt als één van het volk.

 

en verzoeken

een paspoort dat de status 'erkende niet-burger' reflecteert.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-08-2024 
Petitionaris:
rudolf de Boer 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Onbekendheid van wat er bedoeld wordt

Wat maakt dit paspoort anders dan het paspoort dat wij al kennen?

Het grootste verschil zit hem in het juridische vlak. Dit paspoort wordt al gebruikt in delen van de Caribische gebieden zoals Aruba en Curaçao.

+Lees meer...

De reden dat het daar wel wordt gebruikt is omdat daar het BSN (Burgerservicenummer) niet wordt gebruikt. Er is immers een lokaal belastingnummer afgegeven dat alleen voor die gebieden geldt. Daarom worden in deze paspoorten geen belastingnummers weergegeven.

Waarom zou dit paspoort dan wel in Nederland moeten komen? Dit paspoort zal de gehele bevolking van Nederland meer vrijheid geven. We worden nu immers beschouwd als staatsburgers en deze groep heeft eenmaal meer juridische verplichtingen, zoals juridische rechten en plichten. Dit betekent als staatsburger belastingplichtig te zijn.

Dit nationaliteitspaspoort, gelinkt aan de status "erkende niet-burger", is een paspoort waardoor wij als volk meer vrijheid en zeggenschap krijgen. Want naast dat je niet belastingplichtig meer bent, geeft dit paspoort een unieke redding voor de verschillende groepen die nu algemeen bekend zijn onder de naam autonoom en soeverein. Deze mensen willen graag minder bemoeienis van de Staat en dat de Staat meer naar hen zal luisteren.

Mochten meer informatie willen hebben over dit onderwerp dan kunt u mij het beste bereiken op onderstaande e-mail adres. wijhetvolknederland@protonmail.com

23-05-2024