You, the petitioner
Ccdbd775 27f5 4298 aee2 203ce2a5c493 1 105 c

Geef de Javastraat in Amsterdam de ruimte

648 signatures

Het is in de Javastraat op dit moment onmogelijk om (1,5 meter) afstand te houden. Eenrichtingsverkeer voor voetgangers lost dit probleem niet op. We willen bewoners, ondernemers en bezoekers de ruimte geven!

Petition

We

Bewoners, ondernemers en bezoekers van de Javastraat in Amsterdam

 

observe

  • dat het als voetganger onmogelijk is om afstand te houden doordat er op veel plekken te weinig ruimte is op de stoep;
  • dat fietsers geen afstand kunnen houden door een gebrek aan ruimte / geen eigen fietspad / dubbel geparkeerde auto's;
  • dat het verkeer de afgelopen 8 weken is toegenomen (elke dag lijkt zaterdag) wat zorgt voor chaotische, onveilige situaties met een hoop overlast;
  • dat er niet wordt gehandhaafd op bovenstaande punten.

 

and request

De gemeente Amsterdam / stadsdeel Oost per direct maatregelen te treffen waardoor de straat voor haar bewoners, ondernemers en bezoekers weer een prettige en veilige straat wordt.

Eenrichtingsverkeer voor voetgangers is niet voldoende!

We nodigen de gemeente / het stadsdeel graag uit in de straat om in gesprek te gaan en te kijken naar oplossingen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-05-28 
Lead petitioner:
Anne & Tim 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie wordt donderdag aangeboden aan stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter

Goedemorgen allemaal,

We kunnen vanmiddag de petitie aanbieden aan stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter. Dat gaan we uiteraard doen want we hopen hiermee zo snel mogelijk stappen te kunnen zetten! Heel veel dank voor het tekenen, we houden jullie op de hoogte.

Groet, Anne.

2020-05-28

Oproep: vul online enquête in

Beste buren, ondernemers en andere Javastraat liefhebbers,

Er is flink gehoor gegeven aan onze oproep om de petitie te tekenen, dank daarvoor. Ook dank voor de vele reacties via mail, Facebook en op straat.

+Read more...

Goed te merken dat er zoveel mensen zijn die ook om de straat geven!

Laat er geen misverstand over bestaan: we zien de Javastraat als het hart van de Indische buurt. En de diversiteit is juist wat deze straat zo fijn maakt. Het is dan ook absoluut niet de bedoeling dat te veranderen.

Op dit moment zorgt de combinatie van de corona maatregelen en de (toenemende) drukte er echter voor dat er te weinig ruimte is voor het diverse karakter van de straat, haar bewoners, bezoekers en ondernemers. Daardoor is het niet prettig op straat. Volgens ons kunnen daar dingen aan veranderen zonder dat dat het karakter van de straat aan tast, sterker nog: die daar juist ruimte aan geven!

Nu we ruim 400 handtekeningen hebben verzameld is het tijd voor de volgende stap: een gesprek met het stadsdeel om ervoor te zorgen dat er dingen gaan veranderen. De gemeente heeft inmiddels zelf ook maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er in de openbare ruimte meer ruimte komt, hiervoor is een uitgebreid plan opgesteld (zie: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/wethouder/laurens-ivens/persberichten/openbare-ruimte-tijdelijke-ingericht/. Dit plan sluit aan bij onze wens om meer ruimte te geven aan bewoners, ondernemers & bezoekers van de Javastraat. Dat is een goed teken. Nu moet het stadsdeel dit nog concreet maken en ook echt dingen aanpassen.

Via deze korte enquête kun jij aangeven wat jij als mogelijke oplossingen ziet om de Javastraat de ruimte te geven. Fijn als je dit in wilt vullen (dit is anoniem): https://www.menti.com/jrzdovkff4.

2020-05-22