You, the petitioner
D3455e97 1298 4a55 9781 f8b27530a1da

Geef alle cultuurinstellingen van regio IJsselland ontheffing

219 signatures

De veligheidsregio IJsselland heeft met willekeur ontheffing voor de max. 30 bezoekers slechts aan theaters van de regio ontleent. Ze geven geen andere culturele instellingen ontheffing, ondanks het feit dat filmzalen en tegenwoordig ook popzalen zittend publiek welkomen. Daarom is er in deze tijd weinig verschil tussen een theater en een poppodium, of filmzaal.

Petition

We

Bewoners en bezoekers van de veligheidsregio IJsselland, cultuurliefhebbers en cultuurmakers.

 

observe

  • De veligheidsregio IJsselland heeft besloten dat slechts 10 theaters als cultuurinstellingen ontheffing krijgen.
  • Poppodia en filmzalen mogen dus maximaal 30 bezoekers toelaten.
  • Dit lijkt een willekeurige beslissing die andere regio’s in het land niet hebben genomen: Paradiso of Melkweg zijn in Amsterdam open, theaters en popzalen van Groningen-stad zijn allemaal open.
  • Cultuurinstellingen hebben sinds juni laten zien dat ze de maatregelen goed handhaven en er zijn geen besmettingen bekend die op zulke locaties plaatsvonden.
  • Popzalen hebben publieksfondsen gekregen om programma’s te boeken op basis van de vorige maatregelen, die meer publiek toe laten.

 

and request

Daarom vragen we dat de regio ontheffing geeft aan poppodia en filmzalen zodat het cultuuraanbod rijk blijft en dat de makers wel hun kunst kunnen uitoefenen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regio 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-30 
Lead petitioner:
Alex Cailliau 

History

Signatures

Updates

Nieuwe maatregels tegen covid19

Helaas heeft de premier vanavond aangekondigd dat er geen uitzonderingen meer zijn op de max 30 mensen bij bijeenkomsten... Theaters gaan dus net als de andere culturele instellingen terug naar max 30 mensen.

+Read more...

Het is een tegenslag. Ondanks dit, gaat de petitie nog niet afsluiten. Want we weten niet wat de toekomst over 2 of 4 weken zal brengen. De oorspronkelijk eind datum was 31 oktober. Het wordt nu zal veranderen naar 30 november.

2020-10-13

Politiek ondersteuning

Het lijkt dat de gemeenteraad in beide Zwolle en Deventer veel vragen hebben over de maatregel die de veiligheidsregio heeft genomen.

In Zwolle blijkt dat alle fracties vragen over de beslissing hebben. In Deventer staat schriftelijke vragen vanuit VVD, PvdA, D66 en GroenLinks

Lees hier meer over in De Stentor of de schriftelijke vragen

Tot heden (maandag 5 okt.) hebben ca.

+Read more...

162 mensen de petitie getekend. Dat is ongeveer 80 tekening/dag, wat niet slecht is voor in een weekend. Blijf de petitie tekenen en neem contact met je lokale volksvertegenwoordiger.

2020-10-05

Bedankt voor het tekenen

Lieve mensen, Dank dat jullie hebben de petitie getekend! Als jullie willen dat deze actie wel vervolg heeft, graag ook delen!.

2020-10-03