U, de petitionaris
Petitie

Gebruik van de elektrische fiets met examen

6 ondertekeningen

De elektrische fiets word tegenwoordig steeds populairder, vooral onder de ouderen. Je kunt echter zonder enkele vorm van les of examen er op rijden, terwijl ze even hard gaan als een voertuig waar wel een rijbewijs voor nodig is. Dit leid vaak tot gevaarlijke situaties. Dit moet snel veranderen!

Petitie

Wij

De Nederlanders die in gevaar zijn gekomen door een elektrische fiets of dit willen voorkomen.

 

constateren dat:

Dat het aantal ongelukken op elektrische fietsen in een stijgende lijn toe neemt, dit is een groot gevaar voor de samenleving. De elektrische fiets heeft veel weg van een brommer. Hiervoor heb je echter een rijbewijs en geldige verzekering nodig, Waarom is deze niet nodig voor de elektrische fiets. De elektrische fiets haalt snelheden van 25 km/h, hier kunnen ook aardige ongelukken mee gebeuren waar een verzekering zeker niet overbodig zou zijn.

 

en verzoeken

Omdat het aantal ongelukken met elektrische fietsen in een stijgende lijn toe neemt verzoeken wij, de ondertekenaars van deze petitie, dat hier snel verandering in komt. Dit zou zijn in de vorm van een cursus (waar optioneel aan het einde een examen voor afgelegd moet worden) en ten alle tijden een lopende verzekering op het voertuig.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
26.09.2016 
Petitionaris:
Alec de Bruijn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen