U, de petitionaris
Echtwel fb

Geboortezorg en Klinische kindergeneeskunde in Schiedam houden

3.887 ondertekeningen

Wilt u alle ziekenhuiszorg dichtbij? Ook geboortezorg en kindergeneeskunde? Steun dan nu deze petitie! Want het Franciscus Gasthuis & Vlietland wil deze zorg in de toekomst alleen nog op locatie Franciscus Gasthuis in Rotterdam bieden. We vragen u deze petitie te ondertekenen als u het EENS bent met de huisartsen en verloskundigen dat 24 uur per dag geboortezorg en kindergeneeskunde OOK op locatie Vlietland in Schiedam beschikbaar moet blijven.

Petitie

Wij

huisartsen en verloskundigen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord

 

constateren dat:

onder collega's grote zorg over het voorgenomen besluit van de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland om geboortezorg en kindergeneeskunde te verplaatsen van Schiedam naar Rotterdam. Wij maken ons ernstig zorgen over de kwaliteit van zorg voor patiƫnten in vooral Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Er is overleg gevoerd met het ziekenhuis, maar geen overeenstemming bereikt.

 

en verzoeken

24 uur per dag geboortezorg en kindergeneeskunde moet OOK op locatie Vlietland in Schiedam beschikbaar blijven.

Het antwoord

Handtekeningen aangeboden aan de Raad van Toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland

Op 24 mei zijn er 5303 handtekeningen aangeboden aan de Raad van Toezicht van de Franciscus Gasthuis & Vlietland Groep. De delegatie van verloskundigen en huisartsen werd weinig respectvol ontvangen door de Raad van Toezicht. Helaas heeft de petitie niet het beoogde effect gehad. De Raad van Toezicht heeft zich niets aangetrokken van het feit dat er volstrekt geen draagkracht in de regio is voor de plannen van concentratie en spreiding, en heeft het besluit van de Raad van Bestuur bekrachtigd.

De politiek, verloskundigen, huisartsen en zorgverzekeraar gaan zich beraden op volgende stappen. Het ziekenhuis is nog niet klaar met ons. U zult wellicht minder merken van eea, maar achter de schermen gaat de strijd voor een volwaardig Vlietlandziekenhuis door!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
zorginstelling 
Petitieloket:
Einddatum:
25-05-2016 
Antwoord verwacht:
26-05-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Huisartsen en verloskundigen regio Nieuwe Waterweg Noord 
Organisatie:
Huisartsen en verloskundigen regio Nieuwe Waterweg Noord 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Handtekeningen aangeboden aan de Raad van Toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland

Op 24 mei zijn er 5303 handtekeningen aangeboden aan de Raad van Toezicht van de Franciscus Gasthuis & Vlietland Groep. De delegatie van verloskundigen en huisartsen werd weinig respectvol ontvangen door de Raad van Toezicht.

+Lees meer...

Helaas heeft de petitie niet het beoogde effect gehad. De Raad van Toezicht heeft zich niets aangetrokken van het feit dat er volstrekt geen draagkracht in de regio is voor de plannen van concentratie en spreiding, en heeft het besluit van de Raad van Bestuur bekrachtigd.

De politiek, verloskundigen, huisartsen en zorgverzekeraar gaan zich beraden op volgende stappen. Het ziekenhuis is nog niet klaar met ons. U zult wellicht minder merken van eea, maar achter de schermen gaat de strijd voor een volwaardig Vlietlandziekenhuis door!

26-05-2016

Aanbieden handtekeningen 24 mei aan de Raad van Toezicht

De petitie kan nog tot 24 mei 12 uur getekend worden!

We zullen de petitie dinsdag 24 mei om 19.30 uur aan de Raad van Toezicht aanbieden in aanwezigheid van de Raad van Bestuur. Dit vindt plaats op locatie Franciscus Gasthuis.

+Lees meer...

Omdat de verloskundigen en huisartsen in de regio de geboortezorg, klinische kindergeneeskunde en volwaardige spoedzorg willen behouden voor Schiedam en zij niet naar Rotterdam willen, zal er om 18.30 uur een korte actie gehouden worden bij de hoofdingang (kant van de parkeerplaats) van het Franciscus Vlietlandziekenhuis.

Patricia van Aaken, wethouder in Schiedam, spreekt en overhandigt de handtekeningen aan de vertegenwoordigers van de huisartsen en de verloskundigen, Bram Sprij en Iris Lensveld. Tevens zal zowel vanuit de huisartsen als vanuit de verloskundigen het publiek kort worden toegesproken.

Om 19 uur vertrekt een delegatie van huisartsen en verloskundigen richting locatie Franciscus Gasthuis om vervolgens de handtekeningen aan te bieden aan de Raad van Toezicht.

20-05-2016

Aanbieden handtekeningen

Op dinsdag 24 mei zullen we de handtekeningen aanbieden aan de Raad van Toezicht van het Franciscus Gasthuis&Vlietland ziekenhuis. Tot die tijd kunnen we nog zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen.

+Lees meer...

We willen u vragen de petitie onder de aandacht van familie, vrienden en kennissen te brengen, zodat zij ook de petitie nog kunnen ondertekenen.

13-05-2016