U, de petitionaris
Img 20170406 160943

Foutje, Bedankt! Laat hoogwerker Utrecht CS staan

42 ondertekeningen

In de stationshal van station Utrecht Centraal prijkt sinds enkele maanden een hele mooie hoogwerker. Zodra daartoe gelegenheid is zal deze worden verwijderd. Wij willen dit niet, en zien liever dat de hoogwerker als kunstwerk in de stationshal te bewonderen blijft.

Petitie

Wij

Frequente bezoekers van de stationshal van Utrecht CS om wat voor reden dan ook.

 

constateren

dat:

  • Sinds enkele maanden een blauwe hoogwerker in de stationshal staat

  • deze hoogwerker daar per vergissing is beland

  • en dat er plannen zijn om deze te verwijderen.

  • Er veel lege ruimte in de nieuwe stationshal is, ook buiten de loopgebieden.

  • De hoogwerker momenteel eigendom is, dan wel onder de verantwoordelijkheid valt, van aannemersbedrijf Besix.

  • Vergissen menselijk is.

 

en verzoeken

de gemeente Utrecht, de NS, ProRail en Besix om de hoogwerker op een veilige manier een vaste plek in de stationshal te geven als kunstwerk onder de titel "Foutje, Bedankt!"

Het antwoord

NS zoekt naam voor beroemde hoogwerker

Ken jij het verhaal over de achtergebleven hoogwerker op Utrecht Centraal? We gebruiken dit beestje nu zo vaak, dat we dit voorjaar besloten om hem te adopteren. Maar, hoe zullen we hem eens noemen? NS vraagt volgers op Twitter en Facebook om hun beste suggesties in te sturen. . Op donderdag 12 juli maken we om 12:00 uur bekend welke naam met stickers op de zijkant wordt aangebracht. De winnaar vergaart eeuwige roem en mag uiteraard bij de doop aanwezig zijn. (...) lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
05-07-2017 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Paul Bijenhof 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

NS zoekt naam voor beroemde hoogwerker

Ken jij het verhaal over de achtergebleven hoogwerker op Utrecht Centraal? We gebruiken dit beestje nu zo vaak, dat we dit voorjaar besloten om hem te adopteren. Maar, hoe zullen we hem eens noemen? NS vraagt volgers op Twitter en Facebook om hun beste suggesties in te sturen.

+Lees meer...

. Op donderdag 12 juli maken we om 12:00 uur bekend welke naam met stickers op de zijkant wordt aangebracht. De winnaar vergaart eeuwige roem en mag uiteraard bij de doop aanwezig zijn. (...) lees verder

09-07-2018

NPO 3FM: "Wat te doen met de hoogwerker op Utrecht Centraal?"

Luister het fragment van 3min43 terug van Mark op BNN, woensdag 24 mei 2017, 07:09 en lees terug bij De Utrechtse Internetcourant van 5 april 2017 Foutje: Hoogwerker in stationshal kan niet weg en 23 mei 2017 ‘Maak een kunstwerk van de vergeten hoogwerker op Utrecht Centraal’. En Omdenken schreef 28 mei Etaleren op hoog niveau..

02-06-2017