U, de petitionaris
Foto close

Fijnstofvrije Noorderhaven in Groningen

165 ondertekeningen

Actiecomité Fijnstofvrije Noorderhaven Groningen komt op voor de kadebewoners en overige buurtbewoners rondom de Noorderhaven die last hebben van fijnstof en rook van de scheepsbewoners in de Noordenhaven. Want wonen zonder onnodige gezondheidsrisico's is dat niet iets dat wij bewoners van Groningen mogen verwachten anno 2019?

Petitie

Wij

Buurtbewoners van de Noorderhaven die opkomen voor het recht op schone lucht zonder fijnstof en rookoverlast van houtkachels van scheepsbewoners.

 

constateren

  • "Per jaar overlijden duizenden mensen alleen al door het stoken van houtkachels”, vertelt professor Lars Hein van de Universiteit Wageningen.
  • RIVM: Bij de verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij, zoals: fijnstof, koolwaterstoffen (PAK’s) benzeen en koolmonoxide.
  • In een recent onderzoek in Canada hebben wetenschappers een verband gevonden tussen hersentumoren bij volwassenen en de concentratie fijnstof in de leefomgeving. GGZ.nl
  • De bouwverordening stelt grenswaarden aan fijnstof: "Het is verboden overlast te veroorzaken met stank, rook, roet walm, stof of vocht." De gemeente Groningen heeft dit ook in de bouwverordening opgenomen en dit biedt een grond om op te treden.

 

en verzoeken

Gemeente help ons aan gezonde lucht!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2020 
Petitionaris:
Mina Almadina 
Organisatie:
Noorderhaven Fijnstofhaven Nr.1 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Schriftelijke reactie van één van de ondertekenaars:

"Ik woon met mijn vrouw en 2 kinderen (3 jaar en 10 mnd) aan de Noorderhaven. De overlast van de rook is bij vlagen verschrikkelijk.

+Lees meer...

Ons huis is letterlijk mistig geweest van de rook. Ik heb alle ramen maar dichtgekit, dus ventileren kan ook niet meer."

26-12-2019