You, the petitioner
Foto close

Fijnstofvrije Noorderhaven in Groningen

162 signatures

Actiecomité Fijnstofvrije Noorderhaven Groningen komt op voor de kadebewoners en overige buurtbewoners rondom de Noorderhaven die last hebben van fijnstof en rook van de scheepsbewoners in de Noordenhaven. Want wonen zonder onnodige gezondheidsrisico's is dat niet iets dat wij bewoners van Groningen mogen verwachten anno 2019?

Petition

We

Buurtbewoners van de Noorderhaven die opkomen voor het recht op schone lucht zonder fijnstof en rookoverlast van houtkachels van scheepsbewoners.

 

observe

  • "Per jaar overlijden duizenden mensen alleen al door het stoken van houtkachels”, vertelt professor Lars Hein van de Universiteit Wageningen.
  • RIVM: Bij de verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij, zoals: fijnstof, koolwaterstoffen (PAK’s) benzeen en koolmonoxide.
  • In een recent onderzoek in Canada hebben wetenschappers een verband gevonden tussen hersentumoren bij volwassenen en de concentratie fijnstof in de leefomgeving. GGZ.nl
  • De bouwverordening stelt grenswaarden aan fijnstof: "Het is verboden overlast te veroorzaken met stank, rook, roet walm, stof of vocht." De gemeente Groningen heeft dit ook in de bouwverordening opgenomen en dit biedt een grond om op te treden.

 

and request

Gemeente help ons aan gezonde lucht!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-12 
Lead petitioner:
Mina Almadina 
Organisation:
Noorderhaven Fijnstofhaven Nr.1 
Website:

History

Signatures

Updates

Schriftelijke reactie van één van de ondertekenaars:

"Ik woon met mijn vrouw en 2 kinderen (3 jaar en 10 mnd) aan de Noorderhaven. De overlast van de rook is bij vlagen verschrikkelijk.

+Read more...

Ons huis is letterlijk mistig geweest van de rook. Ik heb alle ramen maar dichtgekit, dus ventileren kan ook niet meer."

2019-12-26