You, the petitioner
Poster fietsdemo  jpeg

Fietsopstand 2022: realiseer de Sprong over het IJ zoals besloten is

2,787 signatures

Houd Amsterdam-Noord bereikbaar en steun de Fietsopstand 2022-23.

Wij eisen dat de gemeente Amsterdam "De Sprong over het IJ" niet NOG langer financieel uitstelt en start met de bouw van fietsbruggen en de voetgangerstunnel zoals besloten is in de Gemeenteraad op 22 feb 2022. Want tot op heden is er O,OO Euro gereserveerd in de nieuwe voorjaarsnota 2023 voor de " Sprong over het IJ". En dat accepteren wij niet langer. Daarom, teken deze petitie Fietsopstand en fiets mee zaterdag14 januari in de Fietsdemo: "Kom over de brug! " We starten om 14.30 uur in Noord, op het Buikslotermeerplein 2000- voor het Stadsloket . En we fietsen toeterend en bellend van Noord naar de Stopera ( via de pont) daar bieden wij de Gemeente Amsterdam de petitie Fietsopstand 2022-23 aan . Immers, de nu al overvolle ponten zitten binnen een paar jaar echt aan hun max en Noord groeit van 100.000 naar 180.000 inwoners. Daarom is iedereen met een warm fietshart, van jong tot oud, uit Amsterdam-Noord,-Oost ,-Zuid , -West , -Centrum en omstreken van harte uitgenodigd om mee te fietsen in de Fietsdemo "Kom over de Brug". Tot ziens !

Petition

We

Bewoners, werklui en bezoekers die duurzaam, gezond en snel van en naar Amsterdam Noord willen fietsen

 

establish that:

  • De ponten zijn overvol.
  • In Noord wonen nu 100.000 en op termijn 180.000 mensen, dat is een kleine stad
  • Er is in Noord groen en grote (culturele) bedrijvigheid.
  • Het is dan ook onverteerbaar dat na 10 jaar burgerparticipatie, haalbaarheidsonderzoeken, bruggen ontwerpen en een principe besluit van de Gemeente Amsterdam, de plannen nu alweer in de la verdwijnen.
  • Ondertekenaars leggen zich daar niet bij neer en eisen zo snel mogelijk de uitvoering van "De Sprong over het IJ"
  • Een extra metrolijn naar Schiphol staat in functionaliteit, sociale cohesie en duurzaamheidsdoelen absoluut niet in verhouding met het bouwen van een aantal duurzame fietsbruggen en een tunnel naar Amsterdam Noord; modern beleid dient zich in te zetten voor haar bewoners en het milieu en niet nog meer vliegen te promoten.

 

and request

de huidige keuzes voor geldbesteding te herzien: geen extra metrolijn naar Schiphol omdat er reeds een treinverbinding is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2023-01-14 
Lead petitioner:
Myriam Corzilius 
Organisation:
Stichting Fietscultuur Nederland 
Website:


History

Signatures

Updates

Uitnodiging : 14 januari Fietsdemo en aanbieden petitie aan wethouder M. vd Horst

Beste ondertekenaars van deze Petitie.

Graag wil ik u uitnodigen om zaterdagmiddag 14 januari 2023 mee te fietsen in de Fietsdemo, Kom over de brug! die als climax heeft ; het aanbieden van deze petitie aan wethouder van Amsterdam ; Melanie van de Horst (o.a Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) bij de Stopera Amsterdam. Er is muziek en koffie en tevens spreken Tweede Kamerlid Suzanne Kroger - Groen Links , Bas Kok-auteur en Ed Eringa - Fietsersbond. Er fietsen ook een aantal leden van de stadsdeelcommsiie amsterdam Noord mee (oa.

+Read more...

Wijbe Langeveld(GL) en Lodewijk Beijsterveld PvdA mee. de Fietsdemo krijgt al redelijk veel persaandacht, Parool, AD en. At5, maakt een uitgebreid verslag en volgt de hele fietsdemo. Zelfs tot in Kopenhagen wordt de fietsdemo aangekondigd . Al zullen daar weinig deelnemers van langs komen zaterdag as. Daarom voor iedereen uit Amsterdam en omstreken . Graag tot zaterdag! Jas aan sjaal om en Gaan!! We zijn niet van suiker en die fietsbruggen kunnen niet echt langer wachten. Tot ziens en groet Myriam Corzilius

Fietsdemo en aanbieden petitie Fietsopstand Datum: zaterdag 14 januari 2023 Startlokatie voor het Stadsloket Amsterdam Noord Adres ; Buikslotermeerplein 2000,1025 XL Amsterdam 14.30 uur verzamelen en vertrek door Noord via pont naar de Stopera 15.30-16.30 uur lokatie Stopera daar ; de petitie wordt aangeboden aan de wethouder, en zijn 3 sprekers en er is muziek. 16.35 uur fietsen we terug via de pont naar de Eindlokatie ; Rond 17.00 uur arriveren we op de eindlokatie NDSM plein

2023-01-11

14 januari fietsdemo: steun vanuit de Tweede Kamer want Suzanne Kröger (Groen Links en Noordeling )) fiets mee.

In de fietsdemo 14 januari zal Suzanne Kröger Kamerlid voor Groen Links mee fietsen Suzanne stelde ook als enige vragen in de Tweede Kamer over de stagnatie van de uitvoering van De Sprong over het IJ. Uiteraard zullen ook een aantal Amsterdamse politici van diverse partijen mee gaan fietsen..

2022-12-21

Zaterdag 14 januari 2023 Fietsdemo; De Sprong over het IJ.NU!

Uitnodiging voor alle ondertekenaars uit Amsterdam Noord,Oost,Zuid en West . Kom zaterdag 14 januari 2023 naar de Fikse fietsdemonstratie georganiseerd door Fietsopstand 2022-2023 in samenwerking met de fietsersbond Amsterdam.

ACTIE ; Fietsdemonstratie : De Sprong over het IJ.

+Read more...

NU!
Datum: zaterdag 14 januari 2023
Start en -eindlocatie voor : Het Stadsloket Amsterdam Noord
Adres ; Buikslotermeerplein 2000,1025 XL Amsterdam
Tijdstip :14.30 uur verzamelen en vertrek om 15.00 uur
weer terug op het Buikslotermeerplein om ± 17.00 uur

Oproep aan alle fietsers en voetgangers van jong tot oud van Noord,en ook Oost, Zuid en West Amsterdam om meer dan goed verlicht mee te fietsen in de Eerste Critical Mass Noord . getitled ; De Sprongover het IJ.NU!

Waarom deze fietsdemonstratie; in de concept voorjaarsnota 2023 van de gemeente Amsterdam wordt tot op heden geen woord gerept en of budget uitgetrokken voor de uitvoering van de noodzakelijke en goedgekeurde ""Sprong over het IJ" -(vaste oververbindingen met twee fietsbruggen en een voetgangerspassage over en in het IJ.) De uitvoering dreigt daarmee alweer jarenlang vertraagd en of zelfs helemaal uitgesteld. te worden.

Gelukkig is er op 10 november 2022 in de gemeenteraad een motie aangenomen om nieuwe scenario's voor een snelle uitvoering van ""De sprong over het IJ" alsnog te onderzoeken . Wij organiseren op 14 januari 2023 dan ook een massale fietsdemonstratie om de noodzaak van een snellle uivoering van "De sprong over het IJ" al fietsend zoveel mogelijk kracht bij te zetten . Het is immers van groot belang dat er in de voorjaarnota 2023 alsnog een behoorlijk en noodakelijk budget voor de fietsbruggen en voetgangerspassage wordt opgenomen. Daarom ,laat je zien en fiets allemaal mee; We fietsen voor; ""De Sprong over het IJ.NU!"" Geen babbels maar Budget!

Fietsroute en actie.

We fietsen vanaf Amsterdam Noord naar de pont en steken over. We passeren gedurende deze Fietsdemo Noord 2023 aan beide zijde van het IJ de locaties van de geplande fietsbruggen en voetgangers passage. In het centrum fietsen we naar de Stopera waar we de petitie FietsOpstand 2022-2023 aanbieden. Daarna fietsen we naar de Dam waar een lawaaifietsdemonstratie zal plaatsvinden. Neem daarom graag behalve veel lampjes op de fiets en zoveel mogelijk fietsdemobordjes, vlaggen, toeters bellen en trommels en (schreeuwende) kinderen mee. Vanaf de Dam gaan gezamelijk via de pont(en) weer terug naar het startpunt ; het Buikslotermeerplein.

Alle fietsers zijn welkom bij de fietsopstanddemonstratie; Critical Mass Noord .
"De Sprong over het IJ.NU! "

Je kunt je ook eerst aanmelden via email : amsterdamfietsmuseum@gmail.com Onder vermelding; Fietsopstand 2022-2023 , Sprong over het IJ.NU!

2022-11-22