U, de petitionaris
Voorrang kaartje

Fietsers in de voorrang gemeente Bergen

118 ondertekeningen

Als Fietsersbond Bergen willen wij dat de fietser de voorrang blijft behouden op de kruising Hoflaan - Komlaan in Bergen maar ook de kruising Sportlaan - Laanweg in Schoorl. Fietsen in Bergen kan beter.

Petitie

Wij

De mensen die willen fietsen op een gezonde, leuke en veilige manier.

 

constateren dat:

  • Dat in de plannen voor de herinrichting van de Hoflaan en eeuwigelaan in Bergen en de herinrichting van de Laanweg en de Sportlaan in Schoorl de auto vrije doorstroming krijgt.
  • Ondanks dat in de huidige situatie de fietser voorrang heeft en er weinig ongevallen hebben plaatsgevonden op de hiervoor genoemde kruispunten.
  • Terwijl dit veiligheidsargument wordt gebruikt door de gemeenteambtenaren.

 

en verzoeken

kijk toekomstgericht en behoud de fietspaden op beide locaties in de voorrang ten opzichte van het kruisende verkeer, zodat de fietser niet hoeft te stoppen met het risico op juist méér ongelukken door vallende fietsers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bergen NH 
Petitieloket:
Einddatum:
20-11-2019 
Petitionaris:
Wim Smit 
Organisatie:
Fietsersbond afdeling Bergen NH 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stand van zaken

De online petitie blijft behoorlijk achter bij de petitie langs de weg. Die bij de Komlaan is inmiddels door 500 mensen ondertekend en we hebben maar een paar halve middagen op 1 locatie gestaan.

+Lees meer...

Via Twitter zien we veel mensen naar de online petitie gaan en toch wil die niet zo lopen. We dachten om die reden de omschrijving wat te verbeteren, maar dat mag niet bij een petitie die ondertekenbaar is. Begrijpelijk en een beetje jammer. Dus bij deze het gaat om fietsvoorrang rechtdoor behouden op de Hoflaan over de Komlaan naar de Eeuwigelaan en op de Laanweg over de Sportlaan.

28-10-2019