You, the petitioner

Erken Myalgische Encefalomyelitis als een invaliderende biomedische ziekte

17,009 signatures

ME-DenHaag is een gelegenheidsgroep die als doel heeft de ziekte ME weer op de agenda te krijgen in politiek Den Haag. Wij willen dit oa doen middels een burgerinitiatief en hopen op jullie steun. Wij zijn geenszins van plan een officiële belangenorganisatie te worden. Meer info: https://facebook.com/GroepMEDenHaag en www.deziekteME.nl

LET OP: omdat dit een burgerinitiatief betreft is het benodigd dat u uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum en nationaliteit invult! Zonder (al) deze gegevens is uw handtekening helaas NIET geldig voor het burgerinitiatief. Anoniem tekenen kan, uw gegevens komen dan niet online/openbaar te staan. Bij openbaar tekenen zijn alleen uw naam en woonplaats zichtbaar. Heeft u al getekend maar weet u niet of u al uw gegevens heeft ingevuld? Vraag uw gegevens op en pas ze eventueel aan via: http://petities.nl/help/algemeen (rechterkolom)

Petition

We

De Myalgische Encefalomyelitis (ME) patienten en sympathisanten in Nederland

 

establish that:

Dat de diagnostiek en behandeling van ME patienten niet adequaat is. ME wordt onterecht aangemerkt als een psychosomatische aandoening en daarom ook als zodanig behandeld. Zo’n 5000 papers, waaronder de Internationale Consensus Criteria voor ME (Carruthers), laten zien dat ME een ernstige neuro-immuun ziekte is en een gedegen diagnostiek en biomedische behandeling behoeft. De ICC laat tevens zien dat ME en CVS twee verschillende ziekten zijn.

 

and request

  • Dat ME en het Chronisch Vermoeidheid Syndroom als 2 verschillende ziekten worden aangemerkt.
  • Erkenning en registratie van ME als een biomedische neuro-immuunziekte.
  • Diagnostiek en behandeling op basis van de ICC voor ME (Carruthers, 2011)
  • Meer biomedisch onderzoek naar de oorzaken van ME
  • Het aanpassen van de artsenopleiding en het bijscholen van artsen
  • Het opstellen van een verzekeringsgeneeskundigprotocol voor ME op basis van de ICC

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-30 
Lead petitioner:
Groep ME-DenHaag 
Website:

History

Signatures

Updates

Reactie van de Piratenpartij op "Erken Myalgische Encephalomyelitis als een invaliderende biomedische ziekte"

2012-08-12