You, the petitioner
Marcharmenians

Erken de Armeense genocide

1,341 signatures

Op 24 april 2015 was het precies honderd jaar geleden dat de Armeense genocide begon in het Ottomaanse Rijk. Het aantal slachtoffers wordt geschat tussen de 600.000 en 1,5 miljoen mensen. Tot op de dag van vandaag spreekt de regering in Nederland niet expliciet over de Armeense genocide maar over ‘de kwestie van de Armeense genocide’. Het doel van dit initiatief is dan ook dat het Nederlandse kabinet de genocide expliciet gaat erkennen.


Let op: als dit initiatief aan de eisen voldoet zal het worden aangeboden als burgerinitiatief en kan het daarmee op de agenda van de Tweede Kamer komen. Na het invullen van uw naam en e-mailadres ontvangt u een e-mail om uw deelname te bevestigen. U dient op de link in het bericht te klikken om uw deelname te bevestigen. Ook dient u dan uw geboortedatum en adres op te geven.

Petition

We

Nederlandse burgers

 

establish that:

  • dat het Nederlandse kabinet nalaat om de Armeense genocide expliciet te erkennen als volkerenmoord.

  • Dit ondanks overtuigend wetenschappelijk onderzoek waarin duidelijk wordt geconstateerd dat er sprake is van volkerenmoord.

  • Het Nederlandse kabinetsbeleid zou zich niet moeten laten gijzelen uit angst voor een eventuele diplomatieke reactie maar moet zich louter aan de feiten houden.

 

and request

de Tweede Kamer, als hoogste orgaan in onze democratie, ervoor te zorgen dat het Nederlandse kabinet voortaan spreekt over ‘de Armeense genocide’ in plaats van ‘de kwestie van de Armeense genocide’. Hiermee wordt recht gedaan aan het leed van miljoenen mensen en wordt niet toegegeven aan de angst wat een eventuele erkenning zou kunnen hebben voor de relatie met Turkije.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-07-05 
Lead petitioner:
Sonny Spek 
Website:

History

Signatures