U, de petitionaris
Acupunctuur medisch contactberoep

Erken acupunctuur als medisch contactberoep

16.704 ondertekeningen

Teken de petitie als ook jij vindt dat acupunctuur erkend moet worden als medisch contactberoep! Wij verzoeken Hugo de Jonge, acupunctuur toe te voegen aan de lijst van medische contactberoepen. Hierdoor kunnen wij onze patiënten blijven behandelen in het geval van een crisis (bijvoorbeeld de lockdown).

Petitie

Wij

Acupuncturisten, cliënten, patiënten en andere betrokkenen

 

constateren

 • dat acupunctuur niet erkend wordt als medisch contactberoep door het ministerie VWS
 • andere instanties zoals de WHO erkennen het wel zo.
 • tijdens de lockdown is uitoefening van een contactberoep alleen toegestaan indien het op de lijst van de Rijksoverheid staat en 'medische contactzorg' is.
 • doordat acupunctuur hier niet tussen staat wordt de zorg direct ontnomen aan onze cliënten, die hier schadelijke gevolgen door ondervinden.

 

en verzoeken

dat acupunctuur als medisch contactberoep erkend wordt door het ministerie van VWS en opgenomen wordt in de lijst medische contactberoepen.

Zodat we nu en in de toekomst cliënten/patiënten in bijzondere tijden kunnen blijven bijstaan met inachtneming van de zorgvuldigheid- en kwaliteitseisen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie overhandiging gemist? Kijk hier de overhandiging via een video opname.

Voor wie er niet live bij kon zijn, of de petitie overhandiging graag nog eens terugziet: Hieronder staat een link met een video opname van de petitie overhandiging van 9 februari om 13.00u.

https://www.facebook.com/AlternatieveZorgOpen/posts/128297742499965

Wij danken Piet Leunis voor zijn heldere betoog en scherpte bij het beantwoorden van de vragen van de aanwezige kamerleden! In 15 minuten tijd kon er kort en krachtig uiteengezet worden wat wij vragen aan het ministerie VWS.

+Lees meer...

Hierbij is specifiek het aspect genoemd dat Acupunctuur door de WHO erkend is als effectieve behandelwijze, alsook het voorbeeld dat in Groot Brittannië Acupunctuur sinds kort is opgenomen in de reguliere zorg (als fysiotherapie).

Inmiddels zijn de petitielijsten met ondertekeningen gestuurd naar de griffier. Verder is er een document gestuurd waarin de vele e-mails die jullie (patiënten/cliënten) gestuurd hebben die de noodzaak van acupunctuur beschrijven voor hun specifieke klacht.

In het eerstvolgende corona debat (datum wordt later bekend gemaakt) zal er opnieuw aandacht komen voor het thema. We houden jullie op de hoogte!

10-02-2021

Live volgen petitie overhandiging 9 februari

Dinsdag 9 februari wordt deze petitie samen met drie andere petities gebundeld aangeboden aan de commissie VWS Tweede Kamer om 13.00u door Piet Leunis namens onderstaande petities!

Een bijzonder moment! Meer dan 71.000 mensen hebben onderstaande petities ondertekend. Dankjulliewel!

Deze overhandiging is live te volgen om 13.00u via https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/tilanuskamer

 • Erken Acupunctuur als Medisch contactberoep.
 • Houd alternatieve zorg open tijdens de lockdown
 • Osteopaten willen klachten van hun patienten weer kunnen behandelen
 • Erken Haptotherapie als medisch contactberoep.

Mochten jullie nog mensen op de hoogte willen brengen van deze petitie (en ondertekenen), het kan nog tot dinsdagochtend!

Voor wie live aanwezig is tijdens de online overhandiging, veel kijkplezier.

Op naar erkenning van acupunctuur als medisch contactberoep! .

08-02-2021

Petitie overhandiging aan de Commissie VWS Tweede Kamer

Aanstaande dinsdag 9 februari wordt deze petitie samen met drie andere petities gebundeld aangeboden aan de Commissie VWS Tweede Kamer om 13.00u!

 • Erken Acupunctuur als Medisch contactberoep.
 • Houd alternatieve zorg open tijdens de lockdown
 • Osteopaten willen klachten van hun patienten weer kunnen behandelen
 • Erken Haptotherapie als medisch contactberoep.

Mochten jullie nog mensen op de hoogte willen brengen van deze petitie (en ondertekenen), het kan nog! Maandag 8 februari zal het ondertekenen van de petitie sluiten, tot die tijd is tekenen nog mogelijk! We hebben nu samen meer dan 70.000 handtekeningen! Dankjulliewel! .

04-02-2021