U, de petitionaris
Ereveld front

Ereveld Den Haag

754 ondertekeningen

De projectgroep Ereveld Den Haag wil de oorlogsslachtoffers die nu verspreid over de regio liggen verzamelen op een nieuw te realiseren nationaal ereveld. Omdat er tijdens en vlak na WO2 er geen oorlogsgravenstichting was liggen veel verzetstrijders en militairen in particuliere graven die geruimd worden. De stoffelijke resten worden dan naar Loenen of de Grebbeberg overgebracht. Daarmee verdwijnen ze uit het zicht van de dichtstbevolkte regio en daarmee verdwijnt ook de herinnering aan de oorlog. Den Haag is als stad van de Slag om Den Haag, de Internationale Stad van Recht en Vrede, Veteranenstad, Zetel van de Staten-generaal en de Kroon (de Residentie) de meest passende stad om dit ereveld te herbergen.

Petitie

Wij

Burgers;

 

constateren

  • dat de 500-1000 particuliere- en massagraven in de regio op den duur zullen verdwijnen;
  • deze nu praktisch vergeten zijn en niet gezien worden,
  • dit helden zijn die nooit vergeten mogen worden;
  • zij ons herinneren aan de meest zwarte periode uit onze geschiedenis en zij zichtbaar moeten zijn in de maatschappij (en niet moeten verdwijnen naar Loenen of de Grebbeberg);
  • zij gecentraliseerd het meest zichtbaar zullen zijn op een waardige plek in Den Haag.

 

en verzoeken

  • de gemeente Den Haag een stuk grond, budget en onderhoudscapaciteit ter beschikking te stellen voor dit ereveld;
  • de overige gemeenten hier ook aan bij te dragen;
  • alle gemeenten uit de regio die de Slag om Den Haag omvatte hun oorlogsslachtoffers tzt over te laten brengen naar dit ereveld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regio 
Petitieloket:
Einddatum:
18-06-2026 
Petitionaris:
Jurriaan Wouters 
Organisatie:
Vereniging 18 juni  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen