U, de petitionaris

Enige middelbare school Texel heeft uitzonderingspositie nodig!

47 ondertekeningen

De minister van onderwijs heeft besloten de uitzonderingpositie van de OSG op Texel op te heffen en op het budget te korten. De OSG staat echter nog steeds op Texel! Wij willen het aanbod op het VMBO kunnen handhaven en leerlingen behoeden voor dagelijks lange reistijden.

Petitie

Wij

De raadsleden van de gemeente Texel, het bestuur, leraren, ouders en leerlingen van de Hoge Berg.

 

constateren

• dat Minister Marja van Bijsterveld-Vliegenthart OSG De Hoge Berg na 10 jaar haar uitzonderingspositie dreigt te laten verliezen. • als belangrijkste argument daarvoor wordt aangevoerd dat Hoge Berg op dit moment (net boven) de geldende opheffingsnorm zit, en zichzelf zou moeten kunnen bedruipen. • de gevolgen, dat 1 tot enkele honderden kinderen vanaf hun 12e jaar straks dagelijks naar Den Helder moeten, worden afgedaan met de opmerking dat ‘Den Helder slechts op 4,2 kilometer afstand ligt’.

En zijn van mening dat • deze beslissing enorme gevolgen zal hebben voor zowel de leerlingen, de school als de totale Texelse gemeenschap. • Deze middelbare school, de enige op Texel, gezien kan worden als het hart van de samenleving en een belangrijke rol speelt in de beslissing voor gezinnen op Texel te kunnen blijven of zich er te vestigen. • de bezuiniging direct zal ingrijpen in het onderwijsaanbod, waardoor het ultieme doel van de school en de gemeente Texel, te weten ‘een geschikte school zijn voor zoveel mogelijk Texelse leerlingen’, niet meer gehaald zal kunnen worden. • een minder divers onderwijsaanbod niet alleen zal leiden tot het noodgedwongen naar Den Helder uitwijken van leerlingen, maar ook tot vertrek van inwoners van Texel. • het resultaat van de bezuiniging dus zal leiden tot het zakken van het leerlingaantal tot onder de opheffingsnorm, waardoor toch weer voldaan wordt aan het criterium ‘uitzonderingsschool’. • de school overigens ook net verbouwd is, waarbij het huidige onderwijsaanbod het uitgangspunt was, en inkrimping dus niet alleen sociaal-maatschappelijk een aderlating zal zijn, maar ook financieel (des-investering). • Texel-Den Helder hemelsbreed slechts 4,2 kilometer is, van kust tot kust, maar vanwege de bootverbindingen, slechte busverbindingen (en overigens tekort buscapaciteit) voor heen-en-weer reizende leerlingen betekent dat dat zij per dag gemiddeld 3 tot 4 uur reistijd kwijt zullen zijn – dat vinden wij onacceptabel. • Dit, naast enorm veel tijd, de leerlingen ook veel geld zal kosten.

 

en verzoeken

Deze petitie en al haar ondertekenaars te omarmen en het voorstel van de Minister om OSG De Hoge Berg niet meer als ‘uitzonderingsschool’ te erkennen te verwerpen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-07-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Nils Lely en Marjan de Groot-Kooi 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.