You, the petitioner

Engely Tersteeg namens Anjana en Sirjana Sundash

2,949 signatures

Verlenging van het visum van twee Nepalese meisjes is noodzakelijk omdat bij hen een ernstige medische conditie is geconstateerd. Indien zij geen toestemming krijgen voor het verlengen van hun visum kan hun medicatie niet goed ingesteld worden, waardoor zij zonder medische behandeling terug moeten keren naar Nepal, alwaar medische behandeling mbt dit probleem niet mogelijk is.

Petition

We

Engely en Peter Tersteeg, op dit moment de tijdelijke verzorgers de twee Nepalese kinderen Anjana en Sirjana Sundash, 11 en 8 jaar oud,

 

establish that:

dat deze kinderen op 4 oktober, na een verblijf van drie maanden, weer terug moeten naar Nepal. Er is door IND geen toestemming verleend voor verlenging van hun toeristenvisum.

In Nederland is geconstateerd dat beide kinderen een ernstige afwijking hebben aan de schildklier waarvoor adequate medische behandeling noodzakelijk is.

Bij Sirjana is haar medische conditie dermate alarmerend, dat bij het uitblijven van kwalitatief goede medische zorg en begeleiding zij niet verder zal kunnen groeien en zich voorts allerlei lichamelijke en geestelijke problemen zullen manifesteren hetgeen mogelijk zal resulteren in een vroegtijdig overlijden. Bij Anjana is eenzelfde afwijking geconstateerd, zij het in mindere mate.

Het door het kinderziekenhuis in Almere (in samenwerking met het AMC) opgestelde behandelplan voorziet in de oplossing van het medisch probleem van de Sirjana en Anjana. Een behandeling die in Nepal nauwelijks mogelijk is. Temeer daar de moeder van de kinderen onlangs is overleden en zij formeel onder het toezicht van een vader vallen die zich bezighoudt met kinderhandel en waarvan bekend is dat hij zijn oudste dochtertje voor een fles whisky verkocht heeft voor de prostitutie. Een vader die zich niet om zijn kinderen bekommert en die hen slechts ziet als bron inkomsten. Gedurende enige jaren wonen Sirjana en Anjana in Noble House, een familiehuis dat wij in Nepal hebben opgezet om kansarme kinderen een stukje toekomst te geven. Hoewel de kinderen daar goed opgevangen worden is het niet mogelijk om hen gedurende de complexe behandeling ter plaatse goed te kunnen begeleieden. Daar zijn de omstandigheden helaas niet naar.

Wij kennen deze kinderen al vele jaren en zijn, gezien de alarmerende omstandigheden, dan ook ten volle bereid om de materiele en immateriële verzorging van de kinderen op ons te nemen gedurende de periode dat zij in Nederland behandeld worden.

Een verzoek om verlenging van hun verblijf is door het IND binnen één dag telefonisch afgewezen. Met name voor Sirjana heeft dit ernstige gevolgen. Hoe kunnen wij Sirjana uitleggen wat haar te wachten staat? Hoe vertellen we Sirjana dat ze terug moet zonder medicijnen? Hoe kunnen we Sirjana uitleggen dat ze in haar grenzeloze vertrouwen in ons teleurgesteld zal worden? En dat, terwijl het hier allemaal zo gemakkelijk kan worden opgelost. Waar zijn nu onze normen en waarden. Waar is ons humanitaire gedachtegoed als het er echt op aankomt?

 

and request

verlening van het visum dan wel het verlenen van een tijdelijke verblijfsvergunning verlenging gedurende de periode dat zij medisch behandeld worden, voor zowel Anjana en Sirjana Sundas.

Wij proberen dit te bereiken door een ieder die ons en onze meisjes wil steunen te vragen deze petitie te tekenen, zodat wij vervolgens Mevrouw de Staatssecretaris Albayrak om haar medewerking en goedkeuring te vragen voor ons gerechtvaardigde verzoek.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2009-09-30 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Engely Tersteeg namens Sirjana en Anjana Sundash 
Organisation:
Engely Tersteeg, Noble House Nepal 
Website:

History

Signatures

Updates

Voortgang!

Inmiddels hebben we verlenging van het visum van de meisjes gekregen van het IND!!!!! Het is geweldig om deze tijd nog te hebben om hun medicatie in te stellen!

Meer hierover is te volgen via WWW.ENGELY.WAARBENJIJ.NU

Ook hebben de meisjes een eigen site, www.21-08-2009.nl

.

2009-10-10