U, de petitionaris
0704a99d 40a9 42d4 a5c5 fcf56c10ce2c

Eneco moet de rechten van Welkom Energie-klanten respecteren

1.887 ondertekeningen

Vreemde afspraken worden gemaakt tussen Welkom Energie en Eneco die de rechten van consumenten onevenredig schaden en waarbij de consument niet wordt beschermd.

Petitie

Wij

(Voormalige) klanten van Welkom Energie

 

constateren

  • Al langer lopen er gesprekken over de overname van de klanten met het ACM door Eneco van Welkom Energie.
  • Klanten van Welkom Energie vinden het bijzonder dat er geen sprake is van een faillissement en een overname van klanten in deze zin door Eneco
  • Nu worden de klanten wel overgedragen en minimaal 1 maand kunnen ze sowieso niet overstappen in de al verhitte energiemarkt, maar Eneco respecteert de contracten die 90.000 klanten hadden niet.

 

en verzoeken

Dat de politiek ingrijpt en zorgt dat de consument beschermd wordt tegen deze praktijken alsmede dat Eneco naar de overname van de klanten gewoon respectvol omgaat met de oud-klanten van Welkom Energie en zoals het bij een overname in deze zin hoort ook de rechten van de klanten waarborgt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
meldpunt 
Petitieloket:
Einddatum:
28-11-2021 
Petitionaris:
Anoniem 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Eneco weigert petitie aan te nemen

Eneco heeft laten weten de petitie niet aan te nemen. Verder reageren ze nergens op.

+Lees meer...

Heel jammer. We overwegen verdere stappen om het anders maar gedwongen aan te nemen met een cameraploeg erbij. Want elke reactie op camera weigeren ze tot nu toe ook.

02-12-2021

Doneeractie gestart

Via de Facebook groep Gedupeerden Welkom Energie (inmiddels ruim 2.000 leden) kwam naar boven hoeveel energiearmoede uit dit faillissement is ontstaan. Vooral door de torenhoge tarieven van Eneco.

+Lees meer...

Om die reden zijn we een doneeractie gestart. Om met cadeaubonnen/waardebonnen en producten mensen letterlijk deze winter door te helpen. De doneeractie is te vinden via doneeractie.nl

Elke euro helpt iemand letterlijk de maand door. Kan u dus wat missen, steun deze actie!

20-11-2021

Datum aanleveren petitie verplaatst

We hebben gezien aantal ondertekenaars per dag de afgelopen dagen om op 29 november de petitie aan te bieden aan Eneco. Ken je dus een oude klant van Welkom Energie? Wijs die dan op deze petitie..

10-11-2021