U, de petitionaris
20240501 112821

Eis een fysiek contact bij het verstrekken van leningen

9 ondertekeningen

Mijn man is op 1 mei 2022 overleden, door zelfdoding. Hij had een eigen onderneming en door de komst van corona ging het heel slecht. Mijn man sloot online leningen af en vervalste mijn handtekeningen zonder fysieke controle en die leningen kreeg hij ook nog. Helaas kon hij de aflossingen niet waar maken. Ondanks dat ik zijn testament beneficiair aanvaard heb, werd ik hier, omdat we getrouwd waren, verantwoordelijk voor gehouden. Hoe kan dat in Nederland zo geregeld zijn, ik heb het geld van de levensverzekering moeten betalen aan de schuldeisers.

Petitie

Wij

slachtoffers en medestanders

 

constateren dat:

  • het niet zo kan zijn dat je partner door handtekeningen te vervalsen zonder fysieke controle en louter online transacties je achterblijft net een financiĆ«le puinhoop na overlijden

  • zonder fysiek contact een paspoort vanuit het gezin door je partner of zelfs je kinderen die nog thuis wonen worden geupload.

  • kwetsbare groepen in de samenleving beschermd dienen te worden

 

en verzoeken

niet zo makkelijk leningen meer te verstrekken en altijd een fysiek contact te eisen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2024 
Petitionaris:
Miranda den Ouden-Witzmann  

Geschiedenis

Ondertekeningen