U, de petitionaris
Fotoding

#EIGELAND - voor een kinderpardon dat wél werkt

254.021 ondertekeningen

In Nederland verblijven ongeveer 400 kinderen van migranten/ vluchtelingen die hier geboren zijn of langer dan vijf jaar wonen. Zij lopen bewezen psychologische schade op als zij uitgezet worden naar hun land van herkomst (of dat van hun ouders). Daarom: een Kinderpardon dat wél werkt.

Petitie

Wij

Tim Hofman, het team van #BOOS en ondertekenaars van deze petitie

 

constateren

  • dat in 2013 de (definitieve) ‘Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen’ (ook wel het Kinderpardon) in het leven werd geroepen om kinderen in eerder genoemde situatie te beschermen.

  • Deze regeling werkt echter niet: 96 tot 99% van de aanvragen wordt niet toegekend.

  • Dit komt voornamelijk door het zogeheten 'meewerkcriterium'.

  • De Overgangsregeling, gehanteerd vóór de Definitieve Regeling, bevatte geen meewerkcriterium: deze regeling werkte wel.

 

en verzoeken

  • in afwachting van een beter immigratiebeleid dat op dit moment wordt onderzocht op aanraden van Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid, de initiële vorm van de Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen (lees: De Overgangsregeling), opnieuw te hanteren.

  • Tevens verzoeken wij dat de 400 kinderen en hun gezinnen die op dit moment recht hebben op een Kinderpardon dat per ommegaande toegewezen krijgen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-01-2019 
Petitionaris:
Tim Hofman 
Organisatie:
BNNVARA 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen