You, the petitioner
Fotoding

#EIGELAND - voor een kinderpardon dat wél werkt

254,007 signatures

In Nederland verblijven ongeveer 400 kinderen van migranten/ vluchtelingen die hier geboren zijn of langer dan vijf jaar wonen. Zij lopen bewezen psychologische schade op als zij uitgezet worden naar hun land van herkomst (of dat van hun ouders). Daarom: een Kinderpardon dat wél werkt.

Petition

We

Tim Hofman, het team van #BOOS en ondertekenaars van deze petitie

 

observe

  • dat in 2013 de (definitieve) ‘Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen’ (ook wel het Kinderpardon) in het leven werd geroepen om kinderen in eerder genoemde situatie te beschermen.

  • Deze regeling werkt echter niet: 96 tot 99% van de aanvragen wordt niet toegekend.

  • Dit komt voornamelijk door het zogeheten 'meewerkcriterium'.

  • De Overgangsregeling, gehanteerd vóór de Definitieve Regeling, bevatte geen meewerkcriterium: deze regeling werkte wel.

 

and request

  • in afwachting van een beter immigratiebeleid dat op dit moment wordt onderzocht op aanraden van Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid, de initiële vorm van de Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen (lees: De Overgangsregeling), opnieuw te hanteren.

  • Tevens verzoeken wij dat de 400 kinderen en hun gezinnen die op dit moment recht hebben op een Kinderpardon dat per ommegaande toegewezen krijgen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-01-29 
Lead petitioner:
Tim Hofman 
Organisation:
BNNVARA 
Website:

History

Signatures